Васко Коцев: Най-хубавото е, че все повече състезатели и ръководители приeмат НАЛБ като лична кауза

535

Следващият наш събеседник е Васко Коцев – част от основното ядро на един от най-атрактивните отбори в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол, а именно Сейнтс. „Светците” са носители на бронзовите медали в турнира за купата на НАЛБ през сезон 2016/2017, а през настоящия сезон дублираха успеха и в първа дивизия от първенството на НАЛБ. Васко Коцев изигра невероятен сезон, достигайки до множество отличия, включително и до това за най-полезен състезател в редовния сезон в първа дивизия. Въпреки силното представяне, от тима са категорични, че не класирането е основна цел при ежеседмичното излизане на паркета. Какъв всъщност е техният мотиватор ще разберем в следващите редове.

ТУК може да откриете повече информация относно първенството на НАЛБ през сезон 2018/2019. Всички 39 отбора, които участват в първенството на НАЛБ през настоящия сезон декларираха участието си в НАЛБ и през следващия сезон.

Ето какво сподели Васко Коцев:

Доволни ли сте от представянето на тима си през сезон 2017/2018? Върху какво трябва да работите занапред?

Да, доволни сме. Това беше първи сезон за отбора и смятаме, че третото място е много добро постижение, но най-доволни сме от играта на отбора и стила, който успяхме да изградим. Основната цел е да запазим ядрото на отбора, да изчистим някои малки детайли и да работим върху селекцията за новия сезон, тъй като почти през цялото време играехме с 5-7 играчи и на моменти това доста ни тежеше.

Кой пореден сезон ще бъде предстоящият 2018/2019 за отбора ви?

2018/2019 ще бъде втори сезон за отбора на Сейнтс в НАЛБ.

Как се промени НАЛБ във вашите очи за времето, през което сте част от лигата?

Макар и за малкото време (2 години), в което сме част от НАЛБ, определено се вижда, че нещата се подобряват във всяко едно отношение – организация, конкуренция, ниво. Най-хубавото е, че все повече състезатели и ръководители наистина приeмат НАЛБ като лична кауза, като нещо свое и дават много от себе си, за да се подобряват нещата. Необходимо е не само НАЛБ, но и ние да полагаме усилия.

Какво ви дава НАЛБ и какво ви мотивира да участвате отново?

НАЛБ ни дава това, с което много от нас са отраснали, а именно емоцията от играта. Това, което ни мотивира са прекрасните моменти и емоцията, това отново да сме част от играта, с която сме възпитани и благодарение на която сме се изградили като личности.

Как оценявате нивото и конкуренцията в НАЛБ?

Нивото в НАЛБ е много високо, като затова разбира се допринася и голямата конкуренция. Определено силите в отборите са изравнени и макар да има някои фаворити, няма отбор, който да доминира тотално над останалите.

Какво бихте казали на тези, които се чудят дали да участват в НАЛБ?

Нека не са чудят. Гарантираме, че няма да съжаляват, ако участват.

И за финал какво си пожелавате и какви са очакванията ви за сезон 2018/2019?

Най-важното е да няма контузии. Цели за класиране няма да си поставяме. Ще се опитаме да подобрим играта си и да играем още по-приятен баскетбол за окото.