Вачев – MVP на 17-ия кръг

585

Георги ВачевСлед изиграването на всички срещи от седемнадесетия кръг, за най-полезен състезател беше избран Георги Вачев от отбора на Блейдс. Вачев ще получи наградата си преди мача на отбора си от осемнадесетия кръг.

Изборът за MVP на кръга пада върху състезател от отбор-победител, като от коефициента на състезателя се вади разликата, с която отборът му бие (за да може винаги отборите на призьорите да са спечелили равностойни мачове). За този кръг най-много точки за класацията събра Мартин Механджиев от отбора на Блейдс, който постигна коефициент от 40, а отборът му победи Олд Таймърс с 5 точки разлика, което означава 35 точки за Механджиев за класацията. Той обаче вече е печелил награда за най-полезен състезател на кръга (още в първия кръг), а политиката на НАЛБ и на партньорите от Airball (които осигуряват тази награда) е да се дава възможност на всеки състезател да спечели подобна награда само веднъж (иначе това е шестото първо място за Механджиев в изиграните 17 кръга до момента). Втори в класацията е Георги Вачев от отбора на Блейдс, който постигна коефициент от 35 – т.е. 30 точки за класацията, което се оказа напълно достатъчно, за да си осигури наградата за най-полезен състезател в кръга. Трети в класацията е Димитър Станиславов от Локомотив с коефициент от 25, а отборът му победи Паляците с 6 точки разлика – Станиславов събра 19 точки за класацията.

Мартин МеханджиевС коефициента, който постигна в този кръг Мартин Механджиев от Блейдс, той отново записва името си в елитния списък на състезатели с коефициент над 40, постигнат в един мач:

1. Георги Георгиев (Локомотив) – 52
2. Мартин Механджиев (Блейдс) – 47
3. Джордже Даскалович (Лъвовете) – 46
4. Мартин Механджиев (Блейдс) – 45
5. Димитър Станиславов (Локомотив) – 42
Асен Милушев (Паляците) – 42
Христо Гатев (Олд Таймърс) – 42
8. Мартин Механджиев (Блейдс) – 41
Мартин Механджиев (Блейдс) – 41
Цветан Михайлов (София Булс) – 41
Джордже Даскалович (Лъвовете) – 41
12. Георги Георгиев (Локомотив) – 40
Мартин Механджиев (Блейдс) – 40

Най-голям коефициент в кръга (на базата на статистиките от двубоите, а не на класацията за най-полезен състезател на кръга) има Мартин Механджиев от Блейдс – 40. Втори е съотборникът му Георги Вачев с 35. Георги Георгиев от София Булс записа коефициент от 33, а Петко Гатев от Зелените – 31.

Най-резултатен в кръга стана Мартин Механджиев от Блейдс с 30 точки. 29 отбеляза Валентин Голчев от Олд Таймърс, а с 28 остана Георги Георгиев от Локомотив. Четвърти с 26 е Васил Голов от Олд Таймърс.

Най-добър борец на кръга е Любомир Кочев от Олд Таймърс с 21 овладени топки под двата коша. Втори с по 17 борби са Георги Вачев от Блейдс и Петко Гатев от Зелените. Четвърти с 14 е Красимир Мирчев от Лонекс, а пети е Мартин Механджиев от Блейдс с 13 борби.

С най-много асистенции в кръга е Георги Вачев от Блейдс – 8. Пламен Димитров от София Булс, Филип Неделчев от Хелга и Мартин Милиев от Паляците са с по 6 асистенции, а Мартин Механджиев от Блейдс има 5.

С най-много откраднати топки са Емануил Никос от Дървоядите и Димитър Станиславов от Локомотив – по 6. Цветан Михайлов от София Булс, Мартин Механджиев от Блейдс, Валентин Голчев от Олд Таймърс, Благовест Русев от Пейпър Кор Костенец и Георги Георгиев от Локомотив имат по 5 откраднати топки.

С най-много чадъри са Валентин Голчев от Олд Таймърс и Йоаннис Моногенис от Пейпър Кор Костенец – по 3. С по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели са Георги Георгиев от София Булс, Емануил Никос от Дървоядите, Иван Коларов от Блейдс, Красимир Мирчев от Лонекс и Петко Гатев от Зелените.

Николай ИвановНай-полезният състезател за шестнадесетия кръг Николай Иванов от Локомотив пък получи наградата си.

ТУК можете да видите всички резултати от кръга, като на същото място ще намерите и статистиката от всеки един двубой.

В страницата на НАЛБ във Фейсбук можете да намерите още много информация, както и интересни снимки – https://www.facebook.com/NALB.BG.

Отново в страницата на НАЛБ във Фейсбук вече можете да се наслаждавате и на клипове от срещите в НАЛБ, и по-конкретно на buzzer beaters (успешни стрелби в последните секунди на някоя от частите).