Веселин Величков: Във всеки отбор има много добри играчи

460

НАЛБ - ЕмблемаПродължава поредицата от шест интервюта с по един представител на всеки отбор, като всеки ще отговори на няколко въпроса, свързани с Националната аматьорска лига по баскетбол. Пети на въпросите отговаря състезателят на Светкавица Веселин Величков.

НАЛБ: Здравей, отборът на Светкавица отново участва в Националната аматьорска лига по баскетбол. Какво Ви накара да се запишете отново?

Веселин Величков: За мен и за останалите играчи, които играха миналия неуспешен за Светкавица сезон в НАЛБ, беше предизвикателство да се върнем по-силни и да покажем, че можем да играем конкурентен баскетбол на останалите отбори.

Светкавица - ЕмблемаНАЛБ: Освен лидер на отбора, ти си и негов организатор. Трудно ли съчетаваш функциите?

Веселин Величков: Честно казано не ми е много трудно. Много от организационната работа в отбора вършат братя Гатеви, спортно-техническата част единодушно сме доверили на Све, той живее с и за баскетбола, а аз се занимавам с физическата подготовка.

НАЛБ: С отбора на Светкавица започнахте просто от ентусиазъм, а сега сте конкурентноспособни на останалите. Как би оценил нивото на отборите в НАЛБ?

Веселин Величков: В началото отборът на Светкавица беше организиран като партизанско движение от абсолютно непознати хора в една кръчма. Много играчи дойдоха и се отказаха от нашия отбор, а от първоначалната чета останахме само четирима, но мисля, че нещата вървят в правилната посока. Аз съм човек със спортен дух. Преживявам загубите и искам да постигам успехи с този отбор. Тази година всички отбори в НАЛБ са много равностойни.

НАЛБ: Освен баскетболен човек, можеш да говориш по следния въпрос и от чисто професионална гледна точка. Каква оценка по десетобалната система би поставил на организацията в НАЛБ и защо?

Веселин Величков: Организацията е на много добро ниво, винаги може и още, но се работи по правилния начин. Има няколко интернет медии, които отразяват шампионата, което е доста професионално. Мисля, че това ще бъде все по-добре оценено и ще привлече още ентусиасти, които да се включат през следващите години.

Веселин ВеличковНАЛБ: Градивната критика е много полезна. Какво, според теб, трябва да се подобри в лигата?

Веселин Величков: Трябва да се подобрят условията в залата, в която се играят мачовете или да се смени залата. Най-важното е лигата да се докаже и да се намери спонсор, който би могъл да помогне за подобряването на условията.

НАЛБ: На кое място виждаш отбора си в края на сезона? Сега е моментът и да отличиш отбор или състезател, ако желаеш.

Веселин Величков: Не помня имена, за да кажа някого конкретно, но виждам, че във всеки отбор има някои много добри играчи. А що се отнася до мястото на отбора в края на сезона, всичко е късмет. „Последните ще станат първи” са казали хората, така че да му мислят фаворитите.

НАЛБ: Благодарим много! Пожелаваме много успехи на отбора ти, никакви контузии и само положителни емоции покрай любимата игра!

Веселин Величков: Благодаря за пожеланията. Нека любовта към спорта на организатори и участници в тази лига не спира.

СветкавицаИнформация и много интересни снимки можете да намерите в страницата на НАЛБ във Фейсбукhttp://www.facebook.com/NALB.BG.