Вижте формата за мъжкото първенство на НАЛБ в София

489

НАЛБСлед сериозни дебати е уточнен форматът, по който ще се провежда мъжкото първенство на Националната аматьорска лига по баскетбол в град София.

Както и миналата година, от НАЛБ сме готови и с концепция за развитие на формата през годините.

На мъжките отбори, които ще участват в НАЛБ през сезон 2015/2016 в София им бяха предложени няколко варианта за формат на първенството, като всеки отбор имаше възможност да предложи и нещо различно. „Вариант 3“ спечели безапелационно.

ТУК можете да откриете подробно обяснение на това, което ни очаква през сезон 2015/2016 и след това.

След като още преди началото на сезон 2014/2015 обявихме, че идеята ни, подкрепена и от участниците, е от сезон 2015/2016 отборите да бъдат разделени на дивизии въз основа на крайното класиране, ето, че това вече е факт.

Всичко това предполага изключителна оспорваност във всеки един двубой.

Бройката на отборите, заложена за първа дивизия, е 12.

Идеята е от сезон 2016/2017 втората дивизия да бъде изградена също от 12 отбора, а тогава вече да съществуват 3 дивизии в София.

Всичко е направено с цел развитието както на НАЛБ, така и на отборите в НАЛБ, да бъде устойчиво, а разбира се, и да се следват установените принципи и правила.

По този начин през сезон 2015/2016 в първа дивизия ще се състезават 12 отбора, а във втора – 20 (както обявихме, отборите в предстоящия сезон на НАЛБ за мъже в София са 32).

Утре, 23.09.2015 година, ще се проведе техническата конференция преди началото на сезон 2015/2016, като след нея очаквайте подробности и относно участниците.

Разбира се, отново се планира и турнир за купата на НАЛБ, а вече и национален шампионат с призьорите в София и в центъра на НАЛБ в Габрово. Преди сезон 2016/2017 пък се предвижда отново и мач за суперкупата.

Не спирайте да ни следите и във Фейсбук, където постоянно публикуваме информация за предстоящи инициативи: https://www.facebook.com/NALB.BG

Редакция: След сериозни дискусии на техническата конференция беше изменен броят на отборите, които ще играят баражи в края на всеки сезон. ТУК можете да откриете коригирания файл, описващ изцяло формата през сезоните в НАЛБ оттук нататък.