Виктор Виденов: Впечатленията ни от НАЛБ са отлични

586

Виктор ВиденовПродължаваме с интервютата с представители на отборите, които са дебютанти в Националната аматьорска лига по баскетбол.

Ред е на Виктор Виденов от Спортни Настилки-Зуум Дизайн. Отбор със сериозен опит в аматьорския баскетбол и със сериозен потенциал в НАЛБ, който до момента през сезона, според Виденов, остава неразкрит. Виктор Виденов е човекът, който се занимава и с организационните въпроси в тима. Вижте какво сподели той относно впечатленията си от първенството при мъжете в НАЛБ до момента:

НАЛБ: Здравей! Отборът на Спортни Настилки-Зуум Дизайн играе първия си сезон в Националната аматьорска лига по баскетбол. Какви са впечатленията ви до момента?

Виктор Виденов: Впечатленията ни са отлични! Организацията е на много добро ниво, създават се отлични условия за баскетбол. В началото бяхме предубедени към натоварения и сгъстен съботно-неделен цикъл на мачовете, но се вижда, че тази формула е успешна и присъствието, а и представянето на отборите, се подобрява с всеки изминал кръг.

НАЛБ: Какви са амбициите ви за класиране през настоящия сезон?

Виктор Виденов: Знаете, че идваме със самочувствие на миналогодишни шампиони в друга аматьорска лига, която вече не съществува. Тук конкуренцията наистина е страхотна, но аз познавам възможносите на нашия отбор. Знам, че с напредването на сезона и навлизането му в решителната му фаза нашето представяне и мотивация бележат сериозен подем и амбицията ни е да достигнем до финалната четворка.

Спортни Настилки-Зуум ДизайнНАЛБ: Любов към играта ли е основната ви мотивация да сте част от цялата инициатива?

Виктор Виденов: Любовта към играта, продължаваща вече дълги години, е основният мотив на всички свързани с нашия отбор! Другият определящ фактор е възможността, която мачовете в НАЛБ ни дават – да се срещаме и да контактуваме на живо помежду си. Тези моменти са все по-редки в днешното динамично ежедневие, свързано с все по-големи служебни и семейни ангажименти. Моментът с първата бира непосредствено след поредния успешен мач наистина е безценен.

НАЛБ: А каква е твоята лична мотивация да се ангажираш организационно с тима?

Виктор Виденов: Основната част от отговора ми на този въпрос се съдържа в отговора на предишния. Възможността да съм в залата, да се съревновам с достойни и в много случаи по-можещи от мен опоненти, а до себе си с екипа на Спортни Настилки–Зуум Дизайн да имам близки приятели, е наистина безценна за мен.

НАЛБ: Какво смяташ за организацията в НАЛБ?

Виктор Виденов: Организацията и условията са много дорби. Най-хубавото е, че се създава един непрестанен процес на усъвършенстване и подобрения в НАЛБ, като се обръща особено внимание на обратната връзка с отборите–участници и техните виждания, а и потребности.

НАЛБ: Има ли нещо, което смяташ, че е добре да се промени в НАЛБ?

Виктор Виденов: Считам, че след този така да се каже „пилотен” сезон на НАЛБ в този мащаб, всички детайли ще бъдат изчистени и единствената грижа на отборите ще бъде самата игра. Относно организационния формат – за следващия сезон твърдо стоим зад позицията си за разделяне на две или три дивизии и малко редуциране на общия брой на мачовете за всеки отбор. Също така ще повдигнем отново въпроса за трансферите между отборите.

Виктор ВиденовНАЛБ: Смяташ ли, че НАЛБ може да постигне една от основните си цели, а именно обединение на хората, които истински обичат баскетбола?

Виктор Виденов: Мисля, че НАЛБ вече го прави и голяма част от пътя вече е извървян в тази посока. Считам, че до година–две НАЛБ ще е единственият синоним на аматьорски баскетбол в България.

НАЛБ: Благодарим много! Успех на теб и на целия ти отбор през настоящия сезон!

Виктор Виденов: И аз благодаря за отделеното време и отново за възможността за обратна връзка! Успех на вас в мисията ви и вярвам, че след края на настоящия сезон ще сте изпълнени с удовлетворение от свършената работа и сериозен отимизъм!

Благодарим на Виктор Виденов за положителната оценка за работата ни! Вярваме, че обратната връзка е много важна, за да може една организация да върви само напред. Пожелаваме успех както на Виктор Виденов, така и на всички негови съотборници, а и на отбора на Спортни Настилки-Зуум Дизайн като цяло!