Владимир Николов: НАЛБ е една възможност да се забавляваме заедно

621

НАЛБОтборът на Лъвовете е един от новите участници в НАЛБ, който се включва за сезон 2013/2014. В тима обаче има познати имена, като едно от тях е това на Владимир Николов, който е част от София Булс през сезон 2012/2013. Именно него потърсихме, за да поговорим за Лъвовете, лигата и бъдещето.

НАЛБ: Здравей, отборът на Лъвовете е от сигурните участници в НАЛБ през сезон 2013/2014. Лесно ли дойде решението ви и как успяхте да се организирате?

Владимир Николов: Здравейте, решението за създаване на отбора дойде след упоритата работа на Мартин Механджиев, който успя да свърже всички играчи и да предостави възможността да играем заедно. Естествено заслуга има и Александър Любенов, който се зае с организационните дейности в отбора и това ще ни даде възможност да участваме в НАЛБ.

НАЛБ: До голяма степен отборът ви се събра благодарение на любовта на всеки един от вас към баскетбола. Имайки предвид този факт, какви са целите пред отбора?

Владимир Николов: Целите на отбора – на първо място е сработването и създаването на перфектен колектив. Момчетата са много добри и смятам, че това няма да е трудно постижимо. Също така за цел имаме и да се забавляваме, както спомена, любовта към играта е основната причина!

Владимир НиколовНАЛБ: Ти беше в отбора на София Булс през изминалия шампионат. Как ти се стори нивото в НАЛБ?

Владимир Николов (номер 6): Нивото на лигата е доста високо, доказаха го именно от Булс след изненадващото класиране на полуфинал. За мен не беше кой знае каква изненада, като се има предвид с какви стрелци разполагат и смятам, че този сезон ще са още по-сработен колектив. Всеки отбор може да победи всеки, като естествено има отбори, за които рутината и опитът си казват думата.

НАЛБ: Какво смяташ за лигата в организационен план?

Владимир Николов: Постоянните подобрения на лигата, в това число и в правилата, са нещо много хубаво. Имам предвид, че правилата стават все по-строги, като така агресията и грубостите на някои играчи ще бъдат лимитирани до минимум. В крайна сметка сме отишли да се забавляваме и после да излезем да празнуваме заедно, вместо да се мразим и отбягваме. Също така Мартин Механджиев прави всичко възможно да събере колкото се може повече отбори и хора в НАЛБ, с което лигата ще е по-интересна и ще се даде възможност на още хора да практикуват любимата игра.

НАЛБ: А какви перспективи виждаш пред НАЛБ?

Владимир Николов: Перспектива основно виждам в събиране на много отбори и по този начин да се популяризира баскетболът в България! Хората са доволни от лигата, а информацията, която се предава от човек на човек, е много ценна.

Владимир НиколовНАЛБ: Благодарим много! Успех на теб и на целия ти отбор през новия сезон!

Владимир Николов: Благодаря, пожелавам успех на всички отбори, много положителни емоции във всички двубои!

Благодарим на Владимир Николов! Наистина се надяваме да има максимално много отбори, които да участват в лигата, за да може и самият шампионат да е максимално интересен.