В памет на Георги Панов

558

Мир на праха муС дълбока скръб съобщаваме, че си отиде нашият много добър приятел и съмишленик Георги Панов.

Гецата Панов е капитан на Академик София в продължение на 17 години. Част от националния отбор в продължение на 13 години. Участва на 3 Олимпиади!!! България има общо 4 участия. На Олимпиадата в Рим през 1960 година е знаменосец на делегацията ни, тъй като тогава е единственият български спортист с трето участие на подобен форум. Участва на 6 европейски първенства, както и на единствената поява на България на световно. С Академик стига до финала за купата на европейските шампиони на два пъти. През 1957 става световен студентски шампион. И още много…

Истинска легенда, която заразяваше със страстта и любовта си към играта.

Гецата Панов беше приятел на Националната аматьорска лига по баскетбол, като ТУК можете да си припомните интервюто му, дадено за НАЛБ преди почти 2 години. Винаги, когато можеше да бъде полезен на баскетбола ни, Гецата беше в пълна готовност и правеше каквото зависеше от него. Многократно е гостувал в НАЛБ, многократно е награждавал и индивидуални призьори в НАЛБ.

Изказваме най-искрените си благодарности за всичко, което Георги Панов е направил за баскетбола ни в последните повече от 80 години.

Вярваме, че г-н Панов е на по-добро място, просто защото той беше много голям човек.

Целият екип на НАЛБ изказва най-искрените си съболезнования на близките и роднините му.