Гагов – MVP на десетия кръг

511

Боян ГаговСлед изиграването на всички срещи от десетия кръг, за най-полезен състезател беше избран Боян Гагов от отбора на Паляците. Гагов ще получи наградата си преди мача на отбора си от единадесетия кръг.

Изборът за MVP на кръга пада върху състезател от отбор-победител, като от коефициента на състезателя се вади разликата, с която отборът му бие (за да може винаги отборите на призьорите да са спечелили равностойни мачове). За този кръг най-много точки за класацията събра Мартин Механджиев от отбора на Блейдс, като това се случва за пети път, а през сезона до момента са изиграни 10 кръга. Механджиев взе тази награда само за първия кръг, тъй като политиката на НАЛБ, а и тази на Airball (които осигуряват наградите за най-полезен състезател на всеки кръг), е наградата да достигне до максимално много хора. Примерът с Механджиев е следният: Коефициент на Механджиев – 45, а Блейдс бие отбора на Дървоядите с 11 точки разлика и по този начин Механджиев има 34 точки за класацията. След него е Асен Милушев от Паляците, който също е печелил наградата. Примерът с него: Коефициент на Милушев – 28, а отборът на Паляците бие Лъвовете с 1 точка разлика и Асен Милушев има 27 точки за класацията. След това, заедно с победителя за кръга, се нарежда още един състезател, който вече е печелил – Любомир Кочев от отбора на Олд Таймърс. Той има коефициент от 36, а Олд Таймърс бие Крейзи Малакес с 11 точки разлика и по този начин Кочев събира 25 точки за класацията.

Победителят за този кръг е Боян Гагов от Паляците, който има коефициент от 26, а отборът му победи с 1 точка и така Гагов събра 25 точки за класацията, които се оказаха достатъчни, за да бъде избран за най-полезен състезател в кръга.

Мартин МеханджиевМартин Механджиев пък постигна коефициент над 40 за четвърти път през сезона, като това са го правили само още трима състезатели, но по веднъж. Класацията до момента за най-висок коефициент през сезона, постигнат от състезател в един мач е следната:

1. Мартин Механджиев (Блейдс) – 47
2. Мартин Механджиев (Блейдс) – 45
3. Димитър Станиславов (Локомотив) – 42
Асен Милушев (Паляците) – 42
5. Мартин Механджиев (Блейдс) – 41
Мартин Механджиев (Блейдс) – 41
Цветан Михайлов (София Булс) – 41

В този кръг Мартин Механджиев счупи и още един рекорд – този за най-много отбелязани тройки от един състезател в мач през сезона, като вкара 6 тройки.

Най-голям коефициент в кръга (на базата на статистиките от двубоите, а не на класацията за най-полезен състезател на кръга) има Мартин Механджиев от Блейдс – 45. Любомир Кочев от Олд Таймърс е с 36, с 35 пък е Антон Миленков от Хелга. На четвърто място остана Атанасиос Моногенис от Пейпър Кор Костенец с коефициент от 30. След това са Асен Милушев от Паляците с 28 и съотборникът му Боян Гагов с 26.

Най-резултатен в кръга стана Антон Миленков от Хелга с 35 точки, а след него са Мартин Механджиев от Блейдс и Христо Христов от Лъвовете с по 25 точки. С по 23 са Васил Голов от Олд Таймърс, Атанасиос Моногенис от Пейпър Кор Костенец, Георги Романов от Дървоядите и Теодор Атанасов от Блейдс.

Най-добър борец на кръга е Мартин Механджиев от Блейдс с 20 овладени топки под двата коша. След него е Любомир Кочев от Олд Таймърс с 19 борби. Трети е Асен Милушев от Паляците с 16, а четвъртото място заема Пьотр Коляев от Зелените с 15.

С най-много асистенции в кръга са Димитър Христов от Блейдс и Стефан Илиев от Лонекс – по 9. С 8 е Василис Цамцукакис от Крейзи Малакес. Четвърти със 7 асистенции е Мартин Механджиев от Блейдс.

С най-много откраднати топки е Никос Карвелас от отбора на Крейзи Малакес – 5. С по 4 са Василис Цамцукакис от Крейзи Малакес, Стефан Илиев от Лонекс, Калин Златанов от Паляците, Димитър Христов от Блейдс и Теодор Атанасов от Блейдс.

С най-много чадъри е Георги Кръстев от София Булс – 2. След него има доста състезатели, които са с по един чадър.

ТУК можете да видите всички резултати от кръга, като на същото място ще намерите и статистиката от всеки един двубой.

В страницата на НАЛБ във Фейсбук можете да намерите още много информация, както и интересни снимки – https://www.facebook.com/NALB.BG. Следете страницата на НАЛБ и защото всяка седмица раздаваме по една луксозна шапка, осигурена с любезното съдействие на New Era.