Галин Митов: Не сме показали пълния си потенциал

498

Ръководителят на Мад Вайкингс Галин Митов даде интервю за официалния сайт на НАЛБ след края на първия полусезон в първенството. „Викингите“ завършиха първия полусезон на 10-ото място в класирането на Четвърта дивизия с баланс от 4 победи и 9 загуби. Ето какво каза Митов относно представянето на тима си, бъдещите цели и организацията на мероприятията в НАЛБ:

– В разгара на сезона сме. Доволен ли си от представянето на отбора си до момента в кампанията?

– До този момент съм доволен, но има върху какво още да работим. Не сме показали пълния си потенциал и смятам, че ще ни трябва време, за да го постигнем.

– Какви са целите пред тима ви до края на сезонa?

– В най-добрия случай искам да създадем сплотен екип. Надявам се да си извоюваме място на полуфиналите, но ни чака още доста работа.

– Доволни ли сте от организацията в НАЛБ – както от непосредствената организация на мероприятията, така и от всички детайли, които вече са се превърнали в неизменна част от НАЛБ? Има ли елемент, който би искал да отбележиш специално?

– Абсолютно! За последните 5 години, откакто съм част от НАЛБ, няма по-силна тръпка от това да си на терена. НАЛБ е повече от организация, благодарение на която хора като мен – обичащи баскетбола, могат да се насладят на спорта на по-високо ниво от просто любителска игра. Искрени благодарности към това, което правите и се надявам НАЛБ да се развива все повече и само нагоре!

– Какво си пожелавате за новата година?

– Пожелавам си най-вече всички да сме здрави. Останалото ще се постигне.

– Какви са плановете за развитие на отбора? Макар и все още да е далече, какво да очакваме от тима ви през сезон 2023/2024?

– Плановете са да продължим и през следващата година. Да подсилим редиците на „викингите“ и да се завърнем подготвени и по-силни от всякога.