Гатев – MVP на 15-ия кръг

728

Христо ГатевСлед изиграването на всички срещи от петнадесетия кръг, за най-полезен състезател беше избран Христо Гатев от отбора на Олд ТаймърсГатев ще получи наградата си преди мача на отбора си от шестнадесетия кръг.

Изборът за MVP на кръга пада върху състезател от отбор-победител, като от коефициента на състезателя се вади разликата, с която отборът му бие (за да може винаги отборите на призьорите да са спечелили равностойни мачове). За този кръг най-много точки за класацията събра именно Христо Гатев от Олд Таймърс, който постигна коефициент от 42, а отборът му победи Лъвовете с 22 точки разлика, което означава 20 точки за Гатев за класацията. След него остана Мартин Механджиев от Блейдс, който постигна коефициент от 33, а отборът му победи Пейпър Кор Костенец с 19 точки разлика – Механджиев има 14 точки за класацията. С 13 пък е Боян Гагов от Паляците (коефициент от 37, а отборът му победи Зелените с 24 точки разлика).

С коефициента, който постигна в този кръг Христо Гатев от Олд Таймърс, той става част от елитния списък на състезатели с коефициент над 40, постигнат в един мач:

1. Георги Георгиев (Локомотив) – 52
2. Мартин Механджиев (Блейдс) – 47
3. Джордже Даскалович (Лъвовете) – 46
4. Мартин Механджиев (Блейдс) – 45
5. Димитър Станиславов (Локомотив) – 42
Асен Милушев (Паляците) – 42
Христо Гатев (Олд Таймърс) – 42
8. Мартин Механджиев (Блейдс) – 41
Мартин Механджиев (Блейдс) – 41
Цветан Михайлов (София Булс) – 41
Джордже Даскалович (Лъвовете) – 41

Най-голям коефициент в кръга (на базата на статистиките от двубоите, а не на класацията за най-полезен състезател на кръга) има Христо Гатев от Олд Таймърс – 42. С 37 е Боян Гагов от Паляците, а трети с 33 е Мартин Механджиев от Блейдс. Четвъртото място е за Кирил Пехливанов от Пейпър Кор Костенец с коефициент от 32, а съотборнитиците в Локомотив Георги Георгиев и Димитър Станиславов постигнаха коефициенти съответно от по 31 и 30.

Най-резултатен в кръга за втора поредна седмица стана Светослав Петров от Зелените с 30 точки. По 29 вкараха Христо Гатев от Олд Таймърс и Кирил Пехливанов от Пейпър Кор Костенец. С 28 остана Георги Георгиев от Локомотив, а Боян Гагов от Паляците допълва топ 5 с 27 точки.

Най-добър борец на кръга е Теодор Велчев от Паляците с 18 овладени топки под двата коша. Веднага след него е Джордже Даскалович от Лъвовете със 17 борби. Христо Гатев от Олд Таймърс е с 16, а Георги Вачев от Блейдс – с 15. Топ 5 отново допълва Боян Гагов от Паляците, който има 14 борби.

С най-много асистенции в кръга е Георги Брестнички от Хелга – 10. Със 7 точни завършващи подавания е Христо Христов от Лъвовете, а по 6 имат Димитър Христов от Блейдс, Мартин Механджиев от Блейдс и Леонид Христов от Дървоядите.

С най-много откраднати топки е Стефан Илиев от Лонекс – 5. С по 4 са Христо Владимиров от Паляците, Светослав Петров от Зелените, Теодор Атанасов от Блейдс, Мартин Механджиев от Блейдс и Димитър Станиславов от Локомотив.

С най-много чадъри е Борислав Лашев от Пейпър Кор Костенец – 3. С по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели са Антон Миленков от Хелга, Светослав Шарков от Лъвовете и Иван Ангелов от Блейдс.

Георги ГеоргиевНай-полезният състезател за четиринадесетия кръг Георги Георгиев (отдясно) от София Булс пък получи наградата си.

ТУК можете да видите всички резултати от кръга, като на същото място ще намерите и статистиката от всеки един двубой.

В страницата на НАЛБ във Фейсбук можете да намерите още много информация, както и интересни снимки – https://www.facebook.com/NALB.BG.

Отново в страницата на НАЛБ във Фейсбук вече можете да се наслаждавате и на клипове от срещите в НАЛБ, и по-конкретно на buzzer beaters (успешни стрелби в последните секунди на някоя от частите).