Георгиев – MVP на 11-ия кръг, 2 рекорда паднаха

581

Георги ГеоргиевСлед изиграването на всички срещи от единадесетия кръг, за най-полезен състезател беше избран Георги Георгиев от отбора на ЛокомотивГеоргиев ще получи наградата си преди мача на отбора си от дванадесетия кръг.

Изборът за MVP на кръга пада върху състезател от отбор-победител, като от коефициента на състезателя се вади разликата, с която отборът му бие (за да може винаги отборите на призьорите да са спечелили равностойни мачове). Георги Георгиев от Локомотив постигна коефициент от 52, а отборът му победи Олд Таймърс с 16 точки разлика и по този начин Георгиев събра 36 точки за класацията. След него се нареди Джордже Даскалович от Лъвовете, който постигна коефициент от 46, а отборът му победи Пейпър Кор Костенец с 13 точки разлика и Даскалович събра 33 точки за класацията. На трето място е Георги Вачев от Блейдс с коефициент от 31, а отборът му победи София Булс с 1 точка разлика, за да може Вачев да събере 30 точки за класацията.

Георги Георгиев от Локомотив счупи рекорда за най-висок коефициент, постигнат от състезател в един мач. В елитния списък на състезателите, постигали коефициент над 40 се намести и Джордже Даскалович от Лъвовете. Класацията до момента за най-висок коефициент през сезона, постигнат от състезател в един мач е следната:

1. Георги Георгиев (Локомотив) – 52
2. Мартин Механджиев (Блейдс) – 47
3. Джордже Даскалович (Лъвовете) – 46
4. Мартин Механджиев (Блейдс) – 45
5. Димитър Станиславов (Локомотив) – 42
Асен Милушев (Паляците) – 42
7. Мартин Механджиев (Блейдс) – 41
Мартин Механджиев (Блейдс) – 41
Цветан Михайлов (София Булс) – 41

Стефан СтояновВ този кръг падна още един рекорд. Този за най-много тройки, отбелязани от един състезател в един мач. Рекордът постигна Стефан Стоянов от отбора на Хелга, който вкара цели 10 тройки срещу Дървоядите, с което излезе начело във вечната класация, задминавайки Емил Горанов от отбора на Своге, който вкара 9 тройки в един мач срещу Локомотив през сезон 2011/2012. Мартин Механджиев от Блейдс пък държеше рекорда за настоящия сезон с 6 тройки.

Другият рекорд, който не е подобряван от сезон 2011/2012 е този за най-много точки в един мач и е дело на друг състезател на СвогеРуслан Богданов, който вкара 46 в двубой срещу Светкавица.

Най-голям коефициент в кръга (на базата на статистиките от двубоите, а не на класацията за най-полезен състезател на кръга) има Георги Георгиев от Локомотив – 52. След него е Джордже Даскалович от Лъвовете с 46. Димитър Станиславов от Локомотив и Асен Милушев от Паляците имат коефициент от по 32. Георги Вачев от Блейдс – 31, а Мартин Механджиев от Блейдс – 30.

Най-резултатен в кръга стана Георги Георгиев от Локомотив с 35 точки. Втори е Стефан Стоянов от Хелга с 34. 28 реализира Джордже Даскалович от Лъвовете, а с 23 на четвъртото място остана Йосиф Чернашки от София Булс.

Най-добър борец на кръга е Джордже Даскалович от Лъвовете с 24 борби. Момчил Чекърски от Лонекс има 19, а Асен Милушев от Паляците – 17.

С най-много асистенции в кръга е Илиян Василев от Лъвовете със 7. С по 6 са Димитър Христов от Блейдс, Мартин Механджиев от Блейдс, Ярослав Тотев от София Булс, Христо Христов от Лъвовете и Живко Радевски от Хелга.

С най-много откраднати топки е Мартин Механджиев от Блейдс с 6. С по 5 са Георги Георгиев от София Булс, Димитър Станиславов от Локомотив и Михаил Гицов от Лонекс.

С най-много чадъри са Георги Вачев от Блейдс, Джордже Даскалович от Лъвовете, Георги Романов от Дървоядите, Станислав Иванов от Локомотив, Иван Вачков от Лонекс и Калин Златанов от Паляците, като всички са с по 2 блокирани изстрела на противникови състезатели.

Боян ГаговНай-полезният състезател за десетия кръг Боян Гагов от отбора на Паляците получи своята награда.

ТУК можете да видите всички резултати от кръга, като на същото място ще намерите и статистиката от всеки един двубой.

Това беше последният кръг от първия полусезон, а скоро предстои и обобщителна статия за него.

В страницата на НАЛБ във Фейсбук можете да намерите още много информация, както и интересни снимки – https://www.facebook.com/NALB.BG.

Галя ВасилеваГаля Василева пък стана седмичната победителка в играта за луксозна шапка, осигурена с любезното съдействие на New Era, като отговори правилно на въпрос, зададен в страницата на НАЛБ във Фейсбук. Игрите за шапки от New Era продължават, така че следете ни във Фейсбук.