Георгиев – MVP на 14-ия кръг

798

Георги ГеоргиевСлед изиграването на всички срещи от четиринадесетия кръг, за най-полезен състезател беше избран Георги Георгиев от отбора на София Булс. Георгиев ще получи наградата си преди мача на отбора си от петнадесетия кръг.

Изборът за MVP на кръга пада върху състезател от отбор-победител, като от коефициента на състезателя се вади разликата, с която отборът му бие (за да може винаги отборите на призьорите да са спечелили равностойни мачове). За този кръг най-много точки за класацията събраха съотборниците в София Булс Георги Георгиев и Ярослав Тотев. При равенство, като следващ най-важен показател се гледа кой има повече точки – Георгиев има 29, а Тотев – 24. Реверансът към Ярослав Тотев е, че неговото име също ще бъде вписано в историята на НАЛБ, заедно с това на Георги Георгиев, като най-полезен състезател на четиринадесетия кръг. И Георгиев, и Тотев записаха коефициент от по 38, а отборът им победи Зелените със 7 точки разлика след продължение и по този начин състезателите на София Булс събраха по 31 точки за класацията. Третото място е за Валентин Голчев от Олд Таймърс, който има коефициент 30, а отборът му победи Паляците с 12 точки разлика и така Голчев остава с 18 точки за класацията.

Най-голям коефициент в кръга (на базата на статистиките от двубоите, а не на класацията за най-полезен състезател на кръга) имат Георги Георгиев и Ярослав Тотев от София Булс, както и Светослав Петров от Зелените, като и тримата са с коефициент от по 38. Четвърти с 30 е Валентин Голчев от Олд Таймърс.

Най-резултатен в кръга стана Светослав Петров от Зелените с 34 точки. След него е Георги Георгиев от София Булс с 29. Трети е Иван Вачков от Лонекс с 25. Ярослав Тотев от София Булс е четвърти с 24 точки.

Най-добър борец на кръга е Георги Георгиев от София Булс с 14 овладени топки под двата коша. След него с по 13 са Ярослав Тотев от София Булс, Петко Гатев от Зелените, Иван Коларов от Блейдс и Борислав Лашев от Пейпър Кор Костенец.

С най-много асистенции в кръга е Благовест Русев от Пейпър Кор Костенец – 7. С по 6 точни завършващи подавания са Светослав Петров от Зелените, Пламен Димитров от София Булс и Димитър Христов от Блейдс.

С най-много откраднати топки са Светослав Петров от Зелените и Стефан Илиев от Лонекс, като и двамата имат по 6 откраднати топки. С по 5 са Пьотр Коляев от Зелените, Теодор Атанасов от Блейдс и Валентин Голчев от Олд Таймърс. С по 4 пък са Мартин Механджиев от Блейдс, Благовест Русев от Пейпър Кор Костенец, Станислав Иванов от Локомотив, Пламен Пенев от Хелга, Христо Христов от Лъвовете и Джордже Даскалович от Лъвовете.

С най-много чадъри са Иван Коларов от Блейдс и Иван Вачков от Лонекс, като и двамата имат по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели.

Антон МиленковНай-полезният състезател за тринадесетия кръг Антон Миленков от Хелга пък получи наградата си.

Наградите за най-полезен състезател на всеки кръг са осигурени с любезното съдействие на Airball.bg.

ТУК можете да видите всички резултати от кръга, като на същото място ще намерите и статистиката от всеки един двубой.

В страницата на НАЛБ във Фейсбук можете да намерите още много информация, както и интересни снимки – https://www.facebook.com/NALB.BG.

Отново в страницата на НАЛБ във Фейсбук вече можете да се наслаждавате и на клипове от срещите в НАЛБ, и по-конкретно на buzzer beaters (успешни стрелби в последните секунди на някоя от частите).

Не пропускайте и интересните игри с награди (луксозни шапки, осигурени с любезното съдействие на New Era) в страницата на НАЛБ във Фейсбук.