Георги Бързаков: Благодарен съм, че имам възможността да оставя следа в историята на НАЛБ

956

Датата 14 Януари 2023 година ще остане паметна в историята на НАЛБ. На този ден лидерът на Титан Пропъртис Георги Бързаков постави нов рекорд за отбелязани точки в един мач, след като наниза внушителните 86 точки в коша на Дюдс. Крилото на шампионите се върна назад, за да си припомни за изумителното постижение.

„Чувството със сигурност е специално, за мен най-приятното в мача бе просто това да усещам, че съм в „зоната“. Имах усещането, че каквото и да направя, както и да стрелям, топката ще влезе, което определено е много приятно. Но огромна част от това постижение е благодарение на съотборниците ми и това, че когато видяха как ми тръгна играта, започнаха да ме търсят почти постоянно и искаха да направя нещо наистина специално, за което ще съм им винаги признателен. Благодарен съм, че имам възможността да оставя своята следа в историята на лигата и се надявам да има и други подобни поводи.“, заяви Бързаков.

„Определено НАЛБ задава висок стандарт, когато става дума за следене на исторически данни и връчване на награди, което трябва да се отчете. На каквото и ниво да се играе баскетбол, всеки, който е играл някога официален мач, знае, че лесно няма и всички тези постижения от играчите изискват усилия и качества. Определено от някои хора се омаловажават тези неща, но усилията на всички замесени не са за пренебрегване. Още повече, трябва хората да оценяват, че макар и на аматьорско равнище, състезателите се представят на високо ниво и това показва, че са се отдали на играта и са показали качествата си. Баскетболът си е баскетбол, независимо от равнището и постиженията на състезателите заслужават да бъдат уважавани.

Аз имам щастието и късмета да съм роден в баскетболно семейство и съм закърмен от дете с любовта към играта. Винаги играя с огромно желание, мотивация и уважение към нея, защото ми е дала и продължава да ми дава изключително много безценни емоции. Чувството, което ми носи това да съм на терена, дали в мач, на тренировка или просто за удоволствие, е несравнимо за мен. Надявам се още много дълги години да имам тази привилегия, а НАЛБ дава сцена за това, на мен и на доста други хора, и аз я използвам с удоволствие.“, споделя Георги Бързаков.

Трикратният MVP на редовния сезон в Първа дивизия записва средни показатели от 37.4 точки, 9.7 борби и 8.6 асистенции при 50.6% стрелба от далечно разстояние през настоящия сезон в първенството. Отборът му се е устремил към трета поредна шампионска титла, като в момента заема първото място в Първа дивизия с баланс от 17:1.

„За съжаление, Първа дивизия тази година е доста далеч от това, което беше, когато се присъединих към лигата, но ние пристъпваме към всеки противник и мач с уважение и сериозно отношение. Имаме изградено ядро и чудесен колектив, в който на първо място всички сме приятели извън залата и освен това се разбираме чудесно на паркета. Това е голям плюс, защото сме свикнали един с друг, знаем силните и слабите си страни, подкрепяме се и си помагаме на терена. За нас целта винаги е и ще бъде първото място, защото това е идеята на спортното съревнование, така че във всеки двубой излизаме с нагласата да спечелим.

Пожелавам си да бъдем здрави и да успеем да потретим успеха от предишните два сезона. Колкото до дивизията – наистина искам и се надявам нивото на конкуренция да се покачи, защото най-нормалното е най-високата дивизия да е украшението на лигата и да е пълна с повече отбори, които да завишават качеството на съперничествата. За мен това е най-логичното и естествено нещо и бих се радвал да има повече тимове, които имат мотивацията да бъдат фактори в дивизията.“, завърши Бързаков.