Георги Георгиев: НАЛБ е баскетболната лига с най-добра организация в България

584

Георги ГеоргиевПродължава серията от интервюта със състезатели от различните отбори в Националната аматьорска лига по баскетбол през сезон 2013/2014. Всеки ще разкаже как е започнал с баскетбола и как е стигнал до НАЛБ, както и как намира лигата, а и какви перспективи вижда пред нея.

Седми на въпросите отговаря Георги Георгиев от отбора на София Булс. Отборът на София Булс участва в НАЛБ за втора поредна година, а негов старши треньор е именно Георги Георгиев. Георгиев има много сериозна баскетболна визитка и със сигурност има какво да каже както за НАЛБ, така и за баскетбола ни като цяло:

НАЛБ: Здравей! Разкажи ни малко повече за своята баскетболна история. Как започна всичко и как стигна до НАЛБ?

Георги Георгиев: Всичко започна преди около 25 години, когато Николай Николов ни събра и направи първия баскетболен отбор в мъжкия профил в Свищов. Тогава се запознахме с Илиян Илиев и Ярослав Тотев, с които днес играем в София Булс. По-късно в клуба дойдоха да тренират Пламен Димитров, Димитър Димитров, Александър Бялков и Йордан Чоранов, така че този отбор, който направихме преди 25 години, е в основата и на сегашния състав на София Булс.
В личен план, след няколко години в Свищов се преместих да играя старша възраст във Велико Търново, а по-късно и мъже в Русе, в първите години, когато „Дунав” се завърна в професионалния баскетбол.

7 - София Булс - ЕмблемаНАЛБ: Отборът на София Булс участва за втора поредна година в НАЛБ. През изминалия сезон до голяма степен тимът се събра в страницата на НАЛБ във Фейсбук. Миналогодишният ви отбор се раздели на два отбора, като и двата играят доста успешно. Какво мислиш за София Булс през този сезон?

Георги Георгиев: Както споменах в предишния си отговор, с повечето от момчетата в отбора се познаваме от доста години, а тези които дойдоха в началото на този сезон, се вписаха отлично. Вече започваме и да играем  като отбор. Но най-важното е, че се забавляваме и разтоварваме с нещо, което всички обичаме.

НАЛБ: Искаш ли да отличиш някого? Съотборник, съперник, отбор?

Георги Георгиев: Тук искам да кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ на Николай Стоянов, който се грижи всичко в организационен план в отбора да е на ниво, а и когато е необходимо се включва с огромно желание и хъс в мачовете.

Иначе всички отбори в НАЛБ заслужават похвала за ентусиазма и енергията, с които се включват в лигата.

Когато говорим за НАЛБ не може да не благодарим и на хората, които се грижат за организацията на лигата.

НАЛБ: Участваш в НАЛБ за втора поредна година. Как намираш развитието на лигата?

Георги Георгиев: Лигата се развива от мач за мач. Отборите, които започнаха по-слабо сезона, сега видимо са вдигнали нивото си и правят равностойни мачове дори и с фаворитите в лигата. Според мен това е най-силният и качествен сезон на НАЛБ и по нищо не отстъпва на сезона в „професионалната” А група.

София БулсНАЛБ: Как намираш лигата в организационен план?

Георги Георгиев: По отношение на организацията смело мога да заявя, че НАЛБ е най-добре организираната баскетболна лига в България и дори НБЛ може да се учи от нея. Усилията, които полагат организаторите, определено дават резултат и лигата набира все по-голяма популярност.

Искам специално да благодаря на Мартин Механджиев, Марин Механджиев и Борис Данаилов за усилията и желанието, с които работят за развитието на лигата.

Самият факт, че в НАЛБ отборите играят повече мачове от някои професионални отбори, говори сам по себе си за качеството на организация в лигата.

НАЛБ: А какви перспективи виждаш пред нея?

Георги Георгиев: Аз перспективите ги очертах още в първото си интервю, когато казах, че НАЛБ може да стане едно от най-добрите места за практикуване на баскетбол в България. Сега искам само да добавя, че това вече започва да се изпълнява. Всеки любител на баскетбола, посетил мач от лигата, остава с отлични впечатления от нивото й във всяко отношение.

Основна перспектива пред лигата е и сключване на нови сътрудничества, както и намиране на сериозен спонсор. Трябва да благодарим, все пак, на Airball.bg, New Era и други, които се стараят също да помагат на НАЛБ и на баскетбола ни като цяло.

Георги ГеоргиевНАЛБ: Последно… Кой ще стане шампион в НАЛБ през този сезон?

Георги Георгиев (отдясно): Това е доста труден въпрос. Засега основен фаворит е Локомотив, но отборите на Хелга и Олд Таймърс играят много силен баскетбол през втория полусезон. Мисля, че тези три отбора са основните претенденти за титлата този сезон.

НАЛБ: Благодарим много! Успех на теб и на целия ти отбор!

Георги Георгиев: И аз благодаря! Успехи на НАЛБ!

Благодарим на Георги Георгиев за отличната оценка за работата ни! Радваме се и че в НАЛБ участват хора, които освен сериозни баскетболни качества и умения, притежават и интелект, и познания за баскетболната игра, каквито демонстрира Георги Георгиев. Пожелаваме успех както на него, така и на съотборниците му, а и на София Булс като цяло!