Георги Георгиев: НАЛБ може да се превърне в едно от най-добрите места за баскетбол

459

НАЛБОтборът на София Булс е сред старите познайници, които ще участват в НАЛБ и през сезон 2013/2014. Потърсихме Георги Георгиев, който направи много успешен предишен сезон с отбора, за да разберем как върви подготовката на тима и какви са вижданията му както за София Булс, така и за НАЛБ като цяло.

НАЛБ: Здравей, отборът на София Булс е от сигурните участници в НАЛБ през сезон 2013/2014. Лесно ли дойде решението ви?

Георги Георгиев: Всъщност още след края на последния сезон решихме да участваме отново. Въпросът беше с какъв състав, понеже през сезона се събрахме доста състезатели и реално имахме 20-ина картотекирани момчета.

София БулсНАЛБ: Ти участва в лигата и през изминалия сезон, като тогава отборът буквално се събра в страницата на НАЛБ във Фейсбук. Запазихте ли ядрото и какви са целите пред София Булс?

Георги Георгиев: Целите ни тази година са да играем един хубав и правилен баскетбол, а и да затвърдим впечатленията, които оставихме в миналогодишните плейофи (б.р. отборът завърши на четвърто място, но направи истински фурор в плейофите, отстранявайки фаворити).

Относно състава ни, както споменах, бяхме се събрали доста момчета миналата година и заради това тази година в първенството на НАЛБ ще има два отбора от бивши състезатели на София Булс. В отбора, в който аз ще играя останахме с Димитър Димитров и Николай Стоянов, както и Йосиф Чернашки, който направи невероятни мачове след като се присъедини към нас на полусезона.

Георги ГеоргиевНАЛБ: С тима на София Булс игра и в първенството, и в турнира за купата на НАЛБ. Как ти се стори нивото?

Георги Георгиев: Нивото на отборите и състезателите е много добро. Във всеки отбор има по няколко момчета, които могат спокойно да играят в „А“ група, а някои дори и в НБЛ. Освен това, отбори като ХелгаЛокомотив и Своге играха много тактически грамотен баскетбол, което си пролича и в крайното класиране.

НАЛБ: Какво смяташ за лигата в организационен план?

Георги Георгиев: В организационно отношение лигата е на много високо ниво. Организаторите винаги са се съобразявали с желанията и възможностите на отборите. Всеки мач и промяна в програмата се съгласува с нас.

Георги Георгиев

НАЛБ: А какви перспективи виждаш пред НАЛБ?

Георги Георгиев: НАЛБ може да се превърне в едно от най-добрите места за баскетбол в България. Хората, които се грижат за организацията и администрацията на лигата, го правят много добре и с много желание, което съм сигурен, че ще им се отплати. Освен това те се стараят всяка година да има повече отбори и привилегии за отборите и състезателите, което все по-рядко се вижда в българския баскетбол.

НАЛБ: Благодарим много! Успех на теб и на целия ти отбор през новия сезон!

Георги Георгиев: Благодаря! Успешен сезон и на Вас!

София БулсБлагодарности на Георги Георгиев за добрите думи! Отборът на София Булс ни показа нагледно как за една кауза могат да се съберат хора, само заради любовта си към играта и се радваме, че НАЛБ предоставя подобни възможности.