Георги Романов: НАЛБ е мястото, където изразяваме любовта си към баскетбола

455

Георги РомановЗаписването за сезон 2014/2015 официално приключи, но ние продължаваме да ви запознаваме с участниците в предстоящата кампания. ТУК можете да видите списък с всички записали се отбори.

До момента сме ви запознали с мъжките отбори на Ботев 2012, Дефект, Блейдс, София Булс, Паляците, Костенец, Лъвовете, както и с женските Фриски и Шаркс.

Ред е на Дървоядите и по-конкретно на Георги Романов (интервюта се взимат само от състезатели, които са участвали вече в НАЛБ, и то не в реда на записване на отборите). Романов е дългогодишен участник в Националната аматьорска лига по баскетбол, като през последната кампания успя да завърши на четвърто място със своя отбор. Потърсихме Георги, за да ни разкаже вижданията си за предстоящия сезон, с какво НАЛБ печели него и неговите съотборници, както и какви перспективи вижда пред организацията. Вижте какво сподели той:

НАЛБ: Здравей! Отборът на Дървоядите е един от сигурните участници в първенството на НАЛБ за предстоящия сезон. С какво НАЛБ ви спечели, за да вземете решението си толкова бързо, имайки предвид, че подадохте заявка при повече от месец и половина оставащо време до крайния срок?

Георги Романов: Здравейте! Причината да вземем така бързо решението си е любовта към баскетбола, а НАЛБ е мястото, където можем да изразим това чувство. Спечели ни и фактът, че лигата се развива в положителна посока и дава възможност на всички, които никога не са се занимавали професионално, да почувстват играта в истинската й същност. Емоции, които никой от нас няма да забрави.

НАЛБ: През последния сезон се представихте много добре, особено имайки предвид факта, че бяхте изцяло нов отбор. В историята остават и много силните ви плейофни мачове, като дори завършихте на четвърто място в крайното класиране. Какви са целите ви за предстоящата кампания?

Георги Романов: С участието ни в НАЛБ ние за първи път започнахме да играем като отбор. В резултат на което всеки от нас получи сериозна доза мотивация да подобри уменията си, с което да допринесе за общия ни стремеж, да станем по-конкурентен отбор. Което е и основната ни цел в предстоящата кампания, да бъдем по-добри от преди. И най-важното – да се забавляваме.

ДървоядитеНАЛБ: Играеш в НАЛБ от почти самото създаване на лигата. Първо в отбора на Светкавица, а след това и в Дървоядите. Как намираш цялостното развитие на организацията през годините?

Георги Романов: През годините, в които участвам, без съмнение организацията намира своето хармонично развитие. И нямаше причина да не се превърне в най-добрата.

НАЛБ: Ти си от хората, които винаги опитват да действат според съвестта си, независимо какво би им коствало това. Смяташ ли, че НАЛБ ще успее да се превърне в обединител на всички хора, които изпитват истинска любов към играта? Или винаги ще се намира някой, който да опитва да пречи?

Георги Романов: Винаги ще има някой, който ще се опитва да възпрепятства постигането на определена цел и това не е нещо, от което трябва да се боим. Напротив, това препятствие ще покаже по-ясно слабите ни места, а това ще даде само повод да започнем отново, по-умно и да сме по-силни.

НАЛБ: Как намираш нивото в НАЛБ?

Георги Романов: Участниците в лигата не са малко и всеки има своите индивидуални качества, които не са за подценяване. Това от своя страна определя и високото ниво в лигата.

Георги РомановНАЛБ: Има ли нещо в НАЛБ, което мислиш, че би било добре да се промени?

Георги Романов: Не, начинът, по който се развива НАЛБ, е правилният и смятам, че тя ще се превърне в обединител на всички хора, които изпитват любов към играта.

НАЛБ: Какви перспективи виждаш пред НАЛБ?

Георги Романов: Смятам, че НАЛБ ще продължи да се развива и най-важното – не трябва да спирате да мислите за бъдещето, това ще ви покаже пътя и че няма нищо невъзможно.

НАЛБ: Благодарим много! Успех на теб и на целия ти отбор през следващия сезон!

Георги Романов: Благодаря! Успех на целия екип в НАЛБ.

Благодарим на Георги Романов за хубавите думи! Със сигурност ще продължим да се стремим всяко наше действие да бъде с мисъл и за бъдещето. Надяваме се и че развитието на НАЛБ ще бъде постоянно. Пожелаваме успех както на Георги Романов, така и на всички негови съотборници, а и на отбора на Дървоядите като цяло!