Гицов – MVP на третия кръг

898

Михаил ГицовСлед изиграването на всички срещи от третия кръг, за най-полезен състезател беше избран Михаил Гицов от отбора на Лонекс. Гицов ще получи наградата си преди мача на отбора му от четвъртия кръг.

Изборът за MVP на кръга пада върху състезател от отбор-победител, като от коефициента на състезателя се вади разликата, с която отборът му бие (за да може винаги отборите на призьорите да са спечелили равностойни мачове). Примерът със състезателя, който печели, е следният: Коефициент на Гицов – 30, Лонекс бие Блейдс с 3 точки разлика и по този начин Гицов има 27 точки за класацията. Втори с 20 точки се нареди съотборникът на Гицов Христо Попов, а Пламен Белчев от Зелените допълва топ 3 с 19 точки.

Най-голям коефициент в кръга (на базата на статистиките от двубоите, а не на класацията за най-полезен състезател на кръга) имат Михаил Гицов от Лонекс и Георги Георгиев от Локомотив – 30. След тях са Георги Брестнички от Хелга и Станислав Иванов от Локомотив – с по 28.

Най-резултатен в кръга стана Васил Голов от Олд Таймърс с 32 точки. Георги Георгиев от Локомотив и Христо Христов от Лъвовете са с по 26.

Най-добър борец на кръга стана Димитър Станиславов от Локомотив с 16 борби. Веднага след него се нарежда Бен Туе от Крейзи Малакес с 15 борби. На третата позиция са Асен Милушев от Паляците и Георги Вачев от Блейдс с по 14 овладени топки.

С най-много асистенции е Мартин Механджиев от Блейдс – 7. Христо Христов и Илиян Василев от Лъвовете, Василис Цамцукакис от Крейзи Малакес и Михаил Гицов от Лонекс са на втората позиция с по 5 завършващи подавания.

С най-много откраднати топки е Леонид Христов от Дървоядите – 6. Василис Цамцукакис от Крейзи Малакес е веднага след него с 5, а с по 4 са Илиян Василев от Лъвовете и Мартин Андреев от Дървоядите.

С най-много чадъри е Христо Попов от Лонекс – 3. С по 2 са Джордже Даскалович от Лъвовете, Александър Бялков от София Булс, Иван Вачков от Лонекс и Георги Вачев от Блейдс.

Михаил ДянковНай-полезен състезател на втория кръг пък стана Михаил Дянков от Хелга.

Михаил Дянков - Стефан СтояновПоради отсъствието му на мача на Хелга от третия кръг, наградата беше връчена на капитана на отбора Стефан Стоянов.

ТУК можете да видите всички резултати от кръга, като на същото място ще намерите и статистиката от всеки един двубой.

В страницата на НАЛБ във Фейсбук можете да намерите още много информация, както и интересни снимки – https://www.facebook.com/NALB.BG.