Готовност за възобновяване на сезона от 28.11.2020 година

223

В продължения на този материал:

Благодарим за отговорите на всички отбори!

Ако всичко е наред ще можем да стартираме с мачове от 28.11.2020 година.

26 отбора са отговорили категорично и еднозначно, че имат готовност да възобновим шампионата. Около 1/3 от тези 26 отбора споделиха, че няма да имат готовност да имат мачове от 21.11.2020 година, затова отлагаме всички срещи до 27.11.2020 година включително (отразено е в сайта на НАЛБ) и стартираме от 28.11.2020 година.

На ръководителите на отборите сме изпратили подробна информация относно желаещите отбори за възобновяване от 28.11.2020 година.

Взехме решение да възобновим първенството (а не да организираме друго състезание) – ще организираме срещите от първия полусезон между отборите, които са потвърдили участие (само от първия полусезон, тъй като за втория може да има промени по съставите). Звездният уикенд на НАЛБ отпада за съжаление, като при възможност ще го организираме по-нататък през сезона.

Ще създадем много нови мерки, в това число мачовете ще бъдат през по-голям интервал от време, за да няма абсолютно никакво засичане на отбори от различни мачове. При заразен/контактен състезател от който и да е от отборите отново ще информираме всички участващи отбори, като ще отлагаме мачове на всички замесени.

Форматът няма да се променя за момента. Отборите, които се включат на по-късен етап ще имат по-сгъстен цикъл в края на редовния сезон. На този етап никой не е изразил желание да не довършва сезона – тези 22 отбора, които не се включват сега, са споделили, че имат желание за игра, но на този етап предпочитат да изчакат (немалка част от тези тимове заявиха и че биха се включили, ако се възобнови първенството, така че е възможно и някой от останалите отбори да се включи до края на календарната година). Това е тяхно право, като неслучайно многократно се допитахме до всички участници.

Използваме възможността да благодарим сърдечно на всички, които проявиха загриженост и предложиха съдействието си, за да може организацията да продължи да функционира и след края на кризата! Получихме дори различни предложения от страна на участници, като благодарим на всички, които и в тази ситуация показаха, че оценяват това, което получават и че не искат да го загубят!

С отборите, които стартират от 28.11.2020 година, ще се свържем индивидуално, за да уточним програмата до края на 2020 година.

На останалите пожелаваме да се видим в началото на 2021 година и вече обстановката да е много по-благоприятна.

Защото обичаме това, което правим!

От любов към играта!

НАЛБ

Редакция (19.11.2020 година, 20:30 часа): Всички отбори, които са потвърдили желанието си за участие до края на календарната 2020 година, са получили програмата за двубоите – тя е налична и в сайта на НАЛБ.

Звездният уикенд на НАЛБ за сезон 2020/2021 се отменя. За съжаление именно юбилейното десето издание на Звездния уикенд на НАЛБ няма да може да се състои по план, но вярваме, че скоро обстановката ще започне да се нормализира.

За съжаление се налага да отпаднат и наградите за най-полезен състезател на месеца за сезон 2020/2021, тъй като вече програмата е променена изцяло и различните отбори ще имат коренно различен график (в зависимост от желанието си за участие в момента), което от своя страна би направило съревнованието за призовете твърде субективно.

Защото обичаме това, което правим!

От любов към играта!

НАЛБ