Гърделица посрещна НАЛБ за втори път

974

Гърделица, СърбияНа 27.08.2016 година от Националната аматьорска лига по баскетбол гостувахме за втора поредна година в Гърделица, Сърбия. ТУК можете да прочетете повече по въпроса.

КК Данило Божкович Гърделица Лесковац посрещна отбора на София Хоукс, като двата тима предложиха изключително интригуващ сблъсък за многобройната публика в Гърделица.

Домакините от Гърделица и „Ястребите“ си размениха по една четвърт, а две завършиха наравно. По-силното начало за КК Данило Божкович и победата с 8 точки разлика в първата част се оказаха решаващи, въпреки че София Хоукс на много пъти догонваше съперника си. В крайна сметка домакините, водени от специалиста Вуя Вукадинович спечелиха със 79:74 (26:18; 18:18; 12:12; 23:26).

НАЛБ и София ХоуксЗа София Хоукс най-резултатен стана Мартин Механджиев с 22 точки. Васил Костов завърши с 20. Иван Георгиев се отчете с 13, а с 9 приключи Янко Минков.

Останалите представители на София Хоукс бяха Михаил Захариев, Никола Миков, Дейвид Янай и Пиер-Андре де Кооман.

За КК Данило Божкович Гърделица Лесковац Марко Станкович вкара 26 точки, а Бобан Ранчич завърши с 10.

ТУК можете да видите целия албум от събитието.

Двата отбора бяха в напълно приятелски отношения още преди началото на срещата.

КК Данило Божкович Гърделица Лесковац и София Хоукс си размениха подаръци преди мача.

Гърделица, СърбияОт НАЛБ благодарим на домакините за подаръците!

Ние от своя страна също бяхме подготвили множество изненади, които Марин Механджиев връчи на приятелите ни от Гърделица.

Благодарим!

Гърделица, СърбияОт Националната аматьорска лига по баскетбол се радваме и сме горди, че за поредна година гостувахме в Гърделица, Сърбия!

Разбира се, можем само тайничко да завиждаме на успехите на сръбския баскетбол, който след Олимпиадата през тази година определено може да бъде поставен на второ място в света. Можем тайничко да завиждаме на манталитета в западната ни съседка. Можем тайничко да завиждаме на мисленето, чийто фокус от това, до което се докоснахме, със сигурност не е да се попречи на нечия дейност. Но неслучайно с близо 40 хиляди квадратни километра по-малка територия и по-малобройно население Сърбия е и ще продължи да бъде фактор в световния баскетбол.

Гърделица, СърбияА ние от Националната аматьорска лига по баскетбол… Ние се чувстваме изключително горди! Чувството да звучи химна на родината ти в чужбина, благодарение на дейността ти, защото някой споделя възгледите ти и оценява труда ти… Да видиш цял град на крака, вперил поглед в трибагреника ни… За нас беше огромна чест, като няма да спираме да работим освен за каузата на НАЛБ в България, и за популяризирането на българския баскетбол извън пределите на страната!

Спортът е социален феномен, като за пореден път се доказа и твърдението, че когато всичко се прави с желание, а не просто с цел да се отбие номерът, спортът обединява.

Гърделица, благодарим!