Данаил Милев: В НАЛБ се държи на правилата и принципите

440

Данаил МилевПродължаваме с интервютата с представители на всички отбори, които участват в Националната аматьорска лига по баскетбол през сезон 2014/2015.

Ред е на София Спартанс и Данаил Милев. София Спартанс участва в турнира за купата на НАЛБ през сезон 2013/2014 и на практика не е чисто нов отбор за НАЛБ. Милев пък бе част от отбора на Лонекс през миналата кампания, а в първия турнир 3х3 на НАЛБ заедно с отбора си спечели първото място. От този сезон е част от отбора на „Спартанците„. Той бързо се зае с организационните функции в тима, който се представя все по-силно и се слави с един от най-„дълбоките“ състави. Потърсихме именно Данаил Милев, за да ни разкаже за впечатленията на София Спартанс от настоящия сезон, както и за амбициите пред тима. Вижте какво сподели той:

НАЛБ: Здравей! Отборът на София Спартанс играе първия си сезон в Националната аматьорска лига по баскетбол. Какви са впечатленията ви до момента?

Данаил Милев: Здравейте! След малко повече от половин изигран сезон стана ясно, че в НАЛБ организацията е на много високо ниво и изключително много се държи на принципите и правилата. НАЛБ е заобиколена от страхотен приятелски дух с основната идея да се създават баскетболни празници.

НАЛБ: Какви са амбициите ви за класиране през настоящия сезон?

Данаил Милев: Основната ни амбиция е да побеждаваме във всеки мач и да се класираме възможно най-напред, за да се представим още по-силно в плейофите.

НАЛБ: Любов към играта ли е основната ви мотивация да сте част от цялата инициатива?

Данаил Милев: Да. Основната идея на нашия отбор е да се забавляваме, играейки добър баскетбол!

Данаил МилевНАЛБ: А каква е твоята лична мотивация да се ангажираш организационно с тима?

Данаил Милев: Това е нещо, с което все някой трябва да се заеме, а аз съм свикнал да изпълнявам тази функция и не ми прави впечатление. Обичам всичко да е изрядно, а като го свърша сам знам, че е така.

НАЛБ: Въпреки че София Спартанс играе за първа година в НАЛБ, през изминалия сезон ти беше част от състава на Лонекс, като следиш развитието на лигата през годините. Какви са ти впечатленията за напредъка на организацията?

Данаил Милев: С всеки нов сезон НАЛБ израства все повече. С всяко препятствие, което застава на пътя на НАЛБ, организацията се усъвършенства и надгражда, както организационно, така и във всяко друго отношение. Мисля, че след голямата стъпка, която направи НАЛБ с преместването си – от зала Локомотив в зала Овергаз Арена, е време да се намери и сериозен спонсор, който да помогне за развитието на лигата.

НАЛБ: Какво смяташ за организацията в НАЛБ?

Данаил Милев: Организацията в НАЛБ е много добра. Държи се на правилата и принципите, което води до много недоволства, но също така и до още повече симпатии.

НАЛБ: Има ли нещо, което смяташ, че е добре да се промени в НАЛБ?

Данаил Милев: Според мен основните неща, които биха могли да се променят, зависят от наличието на спонсори. При наличието на спонсор, е възможно таксите за участие да бъдат по-ниски, както и да има парични награди за победителите. За да върви винаги напред една организация е неизбежно тя да търпи промени, но аз мисля, че НАЛБ го прави доста успешно.

София СпартансНАЛБ: Смяташ ли, че НАЛБ може да постигне една от основните си цели, а именно обединение на хората, които истински обичат баскетбола?

Данаил Милев: С темповете на развитие, с които върви напред, НАЛБ може да постигне много, защо не и това.

НАЛБ: Какви перспективи виждаш пред каузата на НАЛБ?

Данаил Милев: Перспективи има, а основната е да не се ограничава само в София, защото баскетбол трябва да се играе в цяла България, а на много места няма условия или и да има не се използват рационално!

НАЛБ: Благодарим много! Успех на теб и на целия ти отбор през настоящия сезон!

Данаил Милев: Благодаря! Успех и на НАЛБ, дано 2015 година да бъде още по-успешна от изминалата!

Благодарим на Данаил Милев за добрите думи! Вярваме, че когато има заложени принципи, които се следват неотлъчно и безпристрастно, успехите не закъсняват. Пожелаваме успех както на Милев, така и на всички негови съотборници, а и на отбора на София Спартанс като цяло!