Даниел Запрянов: Имаме една обща цел и това е златото

544

Един от водещите състезатели на Стрийт Бенгърс-Даро ЧастиДаниел Запрянов, говори преди началото на финалната серия за титлата срещу ФитСпо Баскет в Първа дивизия на НАЛБ. Двата тима ще си оспорват златото през настоящия сезон, като Запрянов и компания имат възможността да детронират “червено-белите”, които спечелиха трофея през миналата година. Мач №1 от серията е на 23.06.2022 година от 21:30 часа в “Уинбет Арена”.

Интервюто беше дадено специално за партньорите ни от Sportal.bg и може да бъде открито ТУК.

“Много се радвам, че достигнахме до финала на Първа дивизия”, заяви лидерът на Стрийт Бенгърс. “Отдавам тази метаморфоза в играта ни през пролетта единствено и само на това, че успяхме да се съберем всички заедно и на игрището, и извън него. Имахме една обща цел – достигане до финала. Радваме се, че я изпълнихме, а оттук нататък каквото стане. Като за първа година в най-висшата дивизия сме щастливи от постигнатото. Започнахме да играем заедно, окомплектовахме се добре. С момчетата се знаем от предишни отбори и има химия между нас. Това допринесе за успехите на тима ни”, добави той.

Тимът на Стрийт Бенгърс започна сезона колебливо, като през целия първи полусезон се намираше в долната половина на таблицата. От пролетта насам обаче отборът демонстрира страхотно израстване в своето представяне, което му позволи да спечели 7 от последните си 8 мача в редовния сезон и да заеме седмата позиция в крайното класиране. Баскетболистите на Бенгърс продължиха силната си серия и в плейофите, където първо отстраниха втория Балкан Ботевград с 2-1 победи на четвъртфиналите, а след това опаковаха багажа и на Роботите, трети в редовния сезон, чрез чист успех с 2-0 в полуфиналната серия. Така отборът се превърна в най-ниско ранкирания финалист в историята.

“Елиминирахме доста трудни съперници, за които успяхме да се подготвим добре и психически, и физически, и тактически. Знаехме кои са силните страни и на Балкан, и на Роботите. Стремяхме се към това да ги спрем и да използваме нашите силни страни, в които включваме стрелците ни по периметъра и силата ни в подкошието с борбите. Мисля, че наистина се натрупа доста голяма увереност и голямо самочувствие след тези важни победи. Все пак отиваме на финал срещу миналогодишния шампион ФитСпо. Те не са за подценяване, макар и взимайки предвид неприятните контузии на голяма част от техните играчи. Надяваме се да дадем всичко от себе си и по-добрият да победи”, заяви Запрянов за финалната серия.

От своя страна ФитСпо се превърна в единствения непобеден отбор в редовния сезон с 20 победи от 20 мача. В плейофите “червено-белите” елиминираха Фактор с 2-0 победи на четвъртфиналите и Енигма Фойерверк с 2-1 на полуфиналите. Именно “фойерверките” нанесоха единственото поражение на ФитСпо до този момент. За предстоящата финална серия обаче шампионите няма да могат да разчитат на основни фигури като Георги Кръстев, Милен Дудев и Теодор Атанасов.

“Изправяме се срещу труден съперник, макар и без Георги Кръстев, Милен Дудев и Теодор Атанасов. Георги Бързаков е опитен играч, играл е на високо ниво и може да поеме както лидерската, така и реализаторската роля. Ще се подготвим възможно най-добре физически и тактически. Смятам, че можем да се възползваме от неприятните ситуации, които им се случиха. Надявам се да излезем победители във финалната серия.

Ключът към успеха на нашия отбор на първо място е доверието, което изпитваме един към друг. Второ – това, че всеки си изпълнява задачите на игрището и никой не се бърка в работата на другия. Трето – това, че искаме да побеждаваме. Имаме една обща цел и това е златото. Надявам се да го вземем. Пожелавам успех на ФитСпо”, завърши Даниел Запрянов.