Даниел Христов – MVP на първия кръг във II дивизия

891

Даниел Христов от отбора на Компир е най-полезният състезател на първия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018Христов ще получи наградата си в Неделя, на 08.10.2017 година, когато неговият тим се изправя срещу Дървоядите от 16:30 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Компир постигна изключително трудна и драматична победа над Джобтайгър Дюдс в първия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018. Несъмнено впечатление направи фактът, че и двата тима са използвали лятото, за да се подсилят и определено са успели. Отборът на Титаните, предшественик на Компир, се представи отлично в редовния сезон на втора дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2016/2017, завършвайки на шесто място. Впоследствие обаче на тима му се наложи да премине през бараж за оставане във втора дивизия, който беше спечелен безапелационно от Титаните. Сега отборът демонстрира много по-дълга скамейка и свежи сили, благодарение на които очевидно целите ще бъдат по-високи през настоящия сезон. В двубоя срещу Джобтайгър Дюдс своя дебют в двубой от Националната аматьорска лига по баскетбол направи и Даниел Христов, който се представи меко казано впечатляващо. Роденият в Самоков 22-годишен състезател престоя на терена малко повече от 28 минути, за които се отчете с 29 точки (6/9 за 2 точки, 5/11 за 3 точки и 2/3 от линията за изпълнение на наказателни удари), 13 борби и 2 асистенции за коефициент от 32. Приносът на Христов се оказа ключов и за изхода на двубоя, завършил с едва 3 точки в полза на Компир. Присъствието на Даниел Христов в състава на Компир може да бъде от невероятна полза за тима не само заради отличните статистики в първия двубой в кариерата му в НАЛБ, а и защото несъмнено той би „разтоварил“ основното оръжие в нападението на тима Николай Рътаров, като за това говори и фактът, че Христов и Рътаров са консумирали почти 50% от атаките на Компир срещу Джобтайгър Дюдс. Въпреки че досега не се е състезавал в НАЛБ, Даниел Христов има участие в 3х3 турнира на Националната аматьорска лига по баскетбол през сезон 2015/2016. Друг интересен факт е, че през сезон 2016/2017 отново състезател на същия отбор (тогава Титаните) стига до приза за най-полезен състезател на кръга – тогава това е Кирил Николов. И така напълно заслужено Даниел Христов се превръща в един от много малкото състезатели, които достигат до отличие още в първия си мач в кариерата си в НАЛБ.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Даниел Христов от Компир. Той постигна коефициент от 32, а тимът му се наложи над Джобтайгър Дюдс с 3 точки разлика. По този начин Христов събра 29 точки за класацията. Втори се нарежда Филип Неделчев от Рапидо Куриери с 22 точки за класацията (коефициент от 28 и победа на тима му над Монстарс с 6 точки разлика). Топ 3 допълва Атанас Иванов от Виваком с 21 точки (коефициент от 36 и победа на тима му с 15 точки разлика над Кралете). На четвърто място е Боян Гагов от Паляците с 19 точки за класацията (коефициент от 22 и победа на тима му над Кучетата от Младост Б с 3 точки разлика). Денис Василев от Монстарс е със 17 точки (коефициент от 27 и победа на тима му с 10 точки разлика над Атлетик 95 Куклен).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Атанас Иванов от Виваком – 36. На второ място е Даниел Христов от Компир с 32. Филип Неделчев от Рапидо Куриери и Павел Весели от Джобтайгър Дюдс са с по 28, а Денис Василев от Монстарс се отчете с коефициент на полезно действие от 27.

Най-много точки в кръга вкара Атанас Иванов от Виваком – 40. Втори е Даниел Христов от Компир с 29. На трето място с 24 е Цветан Михайлов от Кралете. Иван Иванов от Виваком реализира 22 точки, а Павел Весели от Джобтайгър Дюдс отбеляза 21.

Най-много борби в кръга овладяха Боян Гагов от Паляците и Филип Неделчев от Рапидо Куриери – по 17. След тях са Стефан Пенков от Фитстоун, Даниел Христов от Компир и Петър Попов от Кучетата от Младост Б с по 13 овладени топки под двата коша.

С най-много асистенции в кръга приключи Момчил Маринов от Виваком – 9. Радослав Романов от Дървоядите, Иван Иванов от ФитстоунАлександър Герин от Компир, съотборниците Атанас Димитров и Борис Тодоров от Виваком, Борислав Гостев от Монстарс и Калин Златанов от Паляците се отчетоха с по 5 асистенции.

Най-добър “крадец” на кръга е Кристиан Милев от Атлетик 95 Куклен с 9 откраднати топки. След него се нареждат Иван Иванов и Ярослав Тотев от Фитстоун, както и Филип Неделчев от Рапидо Куриери с по 4. Димитър Колев и Руслан Брезов от Дървоядите, Ахилеас Зикас от София Ентъртейнмънт, Павел Весели от Джобтайгър Дюдс, Любомир Церковски от Атлетик 95 Куклен и Боян Гагов от Паляците останаха с по 3 откраднати топки.

Топ блокировачът в кръга е Кристиян Шотев от Монстарс с 5 чадъра. С по 4 са Денис Василев от Монстарс и Любомир Орешаров от Фитстоун. Четвърти е Кристиан Милев от Атлетик 95 Куклен с 3. Иван Бонев от София Ентъртейнмънт, Симеон Иванов и Иван Згурафов от Рапидо Куриери, съотборниците Николай Иванов, Евгений Алексиев и Павел Весели от Джобтайгър Дюдс, както и Христо Ничев от Монстарс завършиха мачовете на своите отбори с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG