Даскалович – MVP на осмия кръг

500

Джордже ДаскаловичСлед изиграването на всички срещи от осмия кръг, за най-полезен състезател беше избран Джордже Даскалович от отбора на Лъвовете. Даскалович ще получи наградата си преди мача на отбора му от деветия кръг.

Изборът за MVP на кръга пада върху състезател от отбор-победител, като от коефициента на състезателя се вади разликата, с която отборът му бие (за да може винаги отборите на призьорите да са спечелили равностойни мачове). За този кръг най-много точки за класацията отново събра Мартин Механджиев от Блейдс, но той вече е печелил подобна награда, а политиката на НАЛБ и на партньорите от Airball, които осигуряват наградите за MVP на кръга, е тази награда да достигне до максимално много хора и затова изборът не падна върху Мартин Механджиев (който стана най-полезен състезател на първия кръг, а след това събра най-много точки и за четвъртия, и за седмия кръг). Примерът с Механджиев е следният: Коефициент на Механджиев – 41, Блейдс бие Крейзи Малакес с 12 точки разлика и по този начин Механджиев има 29 точки за класацията.

Мартин Механджиев постигна за трети път коефициент над 40, като това са го правили само още двама състезатели, но по веднъж.

Примерът със състезателя, който печели, е следният: Коефициент на Даскалович – 21, а отборът на Лъвовете бие Дървоядите с 9 точки разлика и по този начин Даскалович има 12 точки за класацията. След него са Христофор Пешлеевски от Блейдс и Христо Христов от Лъвовете. Пешлеевски има коефициент от 23, а отборът му бие с 12 точки разлика и по този начин той събира 11 точки за класацията, а Христов има коефициент от 20, отборът му бие с 9 точки разлика и по този начин той събира също 11 точки за класацията.

Най-голям коефициент в кръга (на базата на статистиките от двубоите, а не на класацията за най-полезен състезател на кръга) за втори пореден кръг има Мартин Механджиев от Блейдс – 41. Георги Георгиев от Локомотив е след него с 29. Никос Карвелас от Крейзи Малакес е с 28, а Асен Милушев от Паляците – с 26.

Най-резултатен в кръга стана Никос Карвелас от Крейзи Малакес с 30 точки. По 21 имат Христо Христов от Лъвовете и Георги Брестнички от Хелга. След тях са Георги Георгиев от Локомотив и Любомир Кочев от Олд Таймърс с по 20.

Най-добър борец на кръга за втори пореден път е Мартин Механджиев от Блейдс, като този път той има 17 борби. След него са Асен Милушев от Паляците и Валентин Голчев от Олд Таймърс с по 15, а Андрей Митрев от Дървоядите е с 14.

С най-много асистенции в кръга е Теодор Атанасов от Блейдс, който има 8 завършващи подавания. Живко Радевски от Хелга е със 7, а трети с по 6 асистенции са Мартин Механджиев от Блейдс и Васил Голов от Олд Таймърс.

С най-много откраднати топки е Леонид Христов от Дървоядите с 8. Станислав Иванов от Локомотив е с 6, а Василис Цамцукакис от Крейзи Малакес – с 5.

С най-много чадъри (по 2) са Георги Кръстев от София Булс и Марсел Иринчев от Крейзи Малакес. Друг състезател в кръга не успя да блокира повече от един изстрел на противников състезател.

Атанасиос МоногенисНай-полезният състезател за седмия кръг Атанасиос Моногенис от Пейпър Кор Костенец пък получи наградата си.

ТУК можете да видите всички резултати от кръга, като на същото място ще намерите и статистиката от всеки един двубой.

В страницата на НАЛБ във Фейсбук можете да намерите още много информация, както и интересни снимки – https://www.facebook.com/NALB.BG.