Да бъдем по-добри

962

Честита Нова Година, приятели!

От Националната аматьорска лига по баскетбол ви пожелаваме да сте много здрави и щастливи!

Не спирайте да преследвате мечтите си!

Не се примирявайте с несправедливостите, които ни заобикалят! Нека се борим, а не да се надяваме!

Живейте достойно!

Пожелаваме ви много усмихната 2019 година!

В първия си материал за 2019 година бихме искали на вашето внимание да представим писмо, което ни изпрати Николет Кудева. Тя се обърна към нас с молба за съдействие във връзка с много неприятен инцидент, случил се през 2017 година. Вследствие на него младият Георги Яков, брат на Евелина Якова, остава частично парализиран. Както ще си припомните, Кудева и Якова участват в НАЛБ през сезон 2014/2015, а сега на вашето внимание представяме изпратения ни текст от Николет Кудева:

„Уважаеми приятели,

Казвам се Николет Кудева.

Пиша ви с идеята да ви разкажа една история и с надеждата, че можем да покажем още веднъж, че сме хора, както сме го правили във всички досегашни организирани събития от НАЛБ.

Преди 4 години бях една от вас – участник в НАЛБ и мога да кажа, че беше най-отпускащото нещо след дълга работна седмица. И не, не говоря за познатата на всички ни игра, говоря за непознатото за всички, идващи от БФБ, отношение от ръководството, от „противниковия отбор“, от всеки. Споменът ми от това време е преливаща позитивна енергия дори от паркета на залата, излъчването на всеки участник, спокоен, усмихнат, готов да се забавлява, да се надгражда – от любов към играта.

Историята, с която искам да ви запозная е на моята най-близка приятелка – Евелина Якова, също добре позната от НАЛБ. Става въпрос за нейното по-малко братче Георги Яков – амбициозен, млад, ценен за обществото ни кадър.

На 04.06.2017 г. нашият скъп приятел Георги Яков на 21 години претърпя злополука в Барселона. Последиците от нея са 2 счупени прешлена (4-и и 5-и) и увреден гръбначен мозък. Тялото му е парализирано от гърдите надолу. По време на престоя му в болница в Барселона му е направена успешна операция за стабилизиране на прешлените. След завръщането му в България лечението бе продължено с физиотерапия и рехабилитация. Успоредно с това се предприе лечение със стволови клетки в Сърбия. То се състои от три манипулации, всяка от които струва 12000 лева. Първите две са платени и имаме нужда от помощ за изплащането на третата. Резултатите от тези процедури имат ефект и постепенно подобряват състоянието на Георги. Оттук нататък предстои много работа с физиотерапевти и рехабилитатори, които са част от живота на Георги ежедневно.

Моля, с Ваша помощ и съдействие, всички заедно да помогнем за по-бързото възстановяване на Георги Яков.

Уважаеми приятели от НАЛБ, ще се радвам, ако заедно успеем да измислим някое благотворително мероприятие в помощ на Георги, което да обедини любовта към играта и любовта към хората.

Всеки, който има възможност, желание и сърце да помогне може да го направи на следната банкова сметка:

ГЕОРГИ БОЖИДАРОВ ЯКОВ
Банка: ДСК
BIC: STSABGSF
IBAN: BG24STSA93000023310892

На Фейсбук страницата Да подадем ръка на Георги / Let’s help Georgi може да следите развитието на нашия скъп приятел, както и събитията, към които бихте желали да се включите.

Поздрави

Николет Кудева“

ТУК може да откриете видео, в което Георги Яков разказва за случилото се и последиците от него.

От НАЛБ вярваме, че Георги Яков ще се възстанови напълно и животът му ще бъде много по-добър отколкото е бил преди инцидента, както казва и самият той във видеото.

Оставаме на разположение, ако можем да бъдем полезни с нещо както за този случай, така и за всяка друга благотворителна инициатива.

Благодарим на Николет Кудева, че се свърза с нас!

От любов към играта!

НАЛБ