Димитър Търпанов: Организацията в НАЛБ е на много високо ниво

623

Димитър Търпанов и Стефан ФилиповПродължаваме с интервютата с представители на дебютантите в Националната аматьорска лига по баскетбол.

Ред е на НСА и Димитър Търпанов. Нов отбор за НАЛБ, който се представя изключително силно през настоящата кампания и е сочен за един от фаворитите в лигата. Търпанов пък е ангажиран с организационната дейност в тима. Потърсихме го, за да ни разкаже малко повече за впечатленията на отбора на НСА от НАЛБ, както и за амбициите пред него. Вижте какво сподели той:

НАЛБ: Здравей! Отборът на НСА играе първия си сезон в Националната аматьорска лига по баскетбол. Какви са впечатленията ви до момента?

Димитър Търпанов: Здравейте! До момента впечатленията ни от дебютния ни сезон в НАЛБ са много добри. Организацията е на много високо ниво и има достатъчно мачове, които задоволяват желанието ни за игра.

НАЛБ: Какви са амбициите ви за класиране през настоящия сезон?

Димитър Търпанов: Амбициите са ни, както може би и на всеки един от другите отбори, да стигнем възможно най-напред в класирането, като разбира се първото място не ни е фикс идея. Считам, че имаме добър състав, който има възможност да се бори за челните места.

НСАНАЛБ: Любов към играта ли е основната ви мотивация да сте част от цялата инициатива?

Димитър Търпанов: Любовта към играта е водещият елемент за участието ни в лигата. Аз лично не мога да си представя да не играя баскетбол. Вероятно и при съотборниците ми това е така. Поради това сме щастливи да сме част от единствената към момента аматьорска лига в София.

НАЛБ: А каква е твоята лична мотивация да се ангажираш организационно с тима?

Димитър Търпанов: Честно казано, специално относно организационните въпроси, май по-скоро изтеглих късата клечка. Просто в последния момент решихме да се включим в лигата, нямахме никакво време и някой трябваше да се заеме с организацията.

НАЛБ: Какво смяташ за организацията в НАЛБ?

Димитър Търпанов: Целият екип на НАЛБ се стреми всичко от организационен характер да бъде на високо ниво и това е повече от похвално. Също така се наблюдава и стремеж към усъвършенстване, което единствено ще бъде от полза за развитието на лигата и екипа.

НАЛБ: Има ли нещо, което смяташ, че е добре да се промени в НАЛБ?

Димитър Търпанов: На този етап не мисля, че има неща, които да се нуждаят от радикални промени.

Димитър ТърпановНАЛБ: Смяташ ли, че НАЛБ може да постигне една от основните си цели, а именно обединение на хората, които истински обичат баскетбола?

Димитър Търпанов: Това е доста трудна, но не и невъзможна задача. От броя на записалите се в лигата участници е видно, че до някаква степен това обединение не е мираж.

НАЛБ: Какви перспективи виждаш пред каузата на НАЛБ?

Димитър Търпанов: Ако продължава в същия дух, НАЛБ може да се превърне в най-успешната лига за аматьори.

НАЛБ: Благодарим много! Успех на теб и на целия ти отбор през настоящия сезон!

Димитър Търпанов: Благодаря, успех и на вас!

Благодарим много на Димитър Търпанов за добрите думи! Вярваме, че стремежът към усъвършенстване, постоянното поставяне и постигане на нови цели в комбинация с неотлъчното следване на принципи, очертават правилния път. Пожелаваме успех както на Търпанов, така и на всички негови съотборници, а и на отбора на НСА като цяло!