Димитър Христов: Желанието, постоянството и физическата форма са решаващи

534

НАЛБ - ЕмблемаЗапочва поредица от шест интервюта с по един представител на всеки отбор, като всеки ще отговори на няколко въпроса, свързани с Националната аматьорска лига по баскетбол. Първи на въпросите отговаря състезателят на Блейдс Димитър Христов.

НАЛБ: Здравей, отборът на Блейдс е нов в Националната аматьорска лига по баскетбол. Как се стигна до подаването на заявка?

Димитър Христов: Аз и моите съотборници от БК „Делфин“ – Бургас, заедно с нашите приятели от София, бивши състезатели на БК „Септември“, подтикнати от страстта си към играта, решихме да се включим в НАЛБ. За съществуването на този отбор има голям принос моят приятел Георги Вачев. Още през лятото в главите ни се зароди тази идея. С помощта на Мартин Механджиев, тримата положихме основите за създаването на „Блейдс“.

Блейдс - ЕмблемаНАЛБ: Освен лидер на отбора, ти си и негов организатор. Трудно ли съчетаваш функциите?

Димитър Христов: На пръв поглед изглежда трудно, но когато имаш желание и помощта на своите съотборници, нещата се получават лесно. Искам да благодаря на Георги Вачев, който винаги ми е помагал с организационните въпроси, както и на момчетата за сериозното отношение, което показаха към отбора.

НАЛБ: Отборът ви е най-младият в лигата, със средна възраст малко над 20 години. Повечето от вас са от „Делфин” Бургас или „Септември” София. До съвсем скоро участвахте и в първенствата за подрастващи. Как би оценил нивото на отборите в НАЛБ?

Димитър Христов: Нивото на лигата наистина е много високо. Това, което научих от НАЛБ, е, че от значение са желанието, постоянството и физическото състояние, което показват отборите, а не толкова възрастта. Тук е мястото да се каже, че момчетата от Бургас до голяма степен дължим своите умения на нашия треньор в БК „Делфин“ – г-н Тодор Тончев. От името на мен и момчетата искам да му благодарим. Също така добро впечатление ми направи треньорът на БК „Септември“ Николай Спасов, който даваше възможност на отбора да тренира в залата на клуба.

НАЛБ: Все още твърде млад, но си в баскетбола от доста години. Каква оценка по десетобалната система би поставил на организацията в НАЛБ и защо?

Димитър Христов: Не мога да дам оценка, но мога да наблегна на няколко положителни неща, които ми направиха впечатление в организацията на НАЛБ. Всеки, докоснал се до лигата, веднага забелязва разликата между НАЛБ и всички останали баскетболни състезания. Само в НАЛБ отборите се поставят на пиедестал и програмата се съставя спрямо техните желания. Друго, което трябва да се отбележи, е, че организаторите са се погрижили за всеки мач да има музика, а след всеки кръг да се качват снимки и статии.

Димитър ХристовНАЛБ: Градивната критика е много полезна. Какво, според теб, трябва да се подобри в лигата?

Димитър Христов: Може би единственото, което липсва на лигата, е след всеки мач да има статистика.

НАЛБ: На кое място виждаш отбора си в края на сезона? Сега е моментът и да отличиш отбор или състезател, ако желаеш.

Димитър Христов: В края на редовния сезон най-вероятно ще завършим на трето място, но ние излизаме за победа всеки мач, така че се надявам в плейофите да покажем пълния си потенциал и да се борим за първото място. Не бих отличил отбор или състезател,защото баскетболът е отборен спорт, а отборите като цяло са доста равностойни.

НАЛБ: Благодарим много! Пожелаваме много успехи на отбора ти, никакви контузии и само положителни емоции покрай любимата игра!

Димитър Христов: Благодаря Ви много! Пожелавам много успехи на лигата и на всички, които имат принос за нейното съществуване!

БлейдсИнформация и много интересни снимки можете да намерите в страницата на НАЛБ във Фейсбукhttp://www.facebook.com/NALB.BG.