Димитър Христов: Искам да играем бърз и красив баскетбол, за да се утвърдим в НАЛБ

524

НАЛБМладият отбор на Блейдс е от първите, които подават заявка за участие в НАЛБ и през сезон 2013/2014. Един от лидерите на тима е Димитър Христов, а именно него потърсихме, за да разговаряме за предстоящата кампания и очакванията му.

НАЛБ: Здравей, отборът на Блейдс е от първите подали заявка за сезон 2013/2014. На какво се дължи това?

Димитър Христов: Това не беше трудно решение, защото с момчетата от отбора бяхме говорили още след края на миналия сезон, че ще участваме и през следващия. Освен това НАЛБ предоставя перфектни условия, които устройват не само мен, но и всеки един от отбора. Затова след като започна записването за новия сезон, ни трябваха няколко дни да се организираме и да подадем заявка за участие.

Блейдс

НАЛБ: И в първенството и в турнира за купата завършихте на трето място. Какви са целите за този сезон?

Димитър Христов: Искам да играем бърз и красив баскетбол, който да доставя удоволствие както на публиката, така и на нас самите. Целите са да покажем постоянство през сезона и да се утвърдим в лигата.

НАЛБ: Отборът ви е съставен главно от млади момчета между 18 и 22 години. До съвсем скоро сте се състезавали в държавните първенства за подрастващи. Как намираш нивото в НАЛБ?

Димитър Христов: Нивото е много високо и за всеки един от нас е предизвикателство да участваме в лигата.

Димитър Христов

НАЛБ: Какво смяташ за лигата в организационен план?

Димитър Христов: В организационен план лигата с нищо не прилича на аматьорска. Смятам, че това се оценява не само от мен, но и от всеки докоснал се до НАЛБ.

НАЛБ: Какви перспективи виждаш пред НАЛБ?

Димитър Христов: Когато нещо се прави с любов, няма граница на хоризонта. Вярвам, че всички, които участват в организацията на НАЛБ, го правят от любов към играта и затова предвиждам голямо бъдеще на лигата.

Димитър Христов

НАЛБ: Благодарим много! Успех на теб и на целия ти отбор през новия сезон!

Димитър Христов: И аз благодаря, пожелавам успех на организаторите и отборите през новия сезон.

БлейдсБлагодарим на Димитър Христов за хубавите думи! А едно от нещата, към които се стремим е именно лигата да не прилича с нищо на аматьорска.