Еди Вълчев към НАЛБ: Супер сте! Пожелавам ви още повече успехи!

690

Деян Веселинов, Манол Герушин и Едуард ВълчевНово и много интересно интервю.

Този път не е със състезател в Националната аматьорска лига по баскетбол, а с нашия много добър приятел Едуард Вълчев. Неколкократно именно Еди награждава призьори в НАЛБ. Той е легендарен състезател от близкото минало, а в момента е треньор в школата на БК Левски. Потърсихме го, за да ни разкаже за разликата в любимия ни спорт между настоящето и времето, в което той се състезава. Вижте какво сподели Еди:

НАЛБ: Каква е разликата между баскетбола преди и сега?

Еди Вълчев: В момента баскетболът е по-бърз, по-агресивен, по-силов. Разчита се повече на индивидуалните качества и затова за мен е по-егоистичен. Преди повече се разчиташе на отборната игра.

НАЛБ: Какво те мотивираше да се подготвяш като професионален състезател?

Еди Вълчев: Да съм всеки ден по-добър от предишния.

НАЛБ: Защо сега професионалният ни баскетбол няма такива успехи, каквито е имал в миналото?

Еди Вълчев: Може би причината е много по-мащабна от това, което виждаме. Преди спортът беше едно от лицата на България, а сега не се прави нищо. Ако някой спортист успее въпреки всички трудности веднага се намират хората, които би трябвало да му помагат, снимат се с него, започват да обещават… А какво става след това… Всички знаем….

НАЛБ: Какво ти е мястото в баскетболната действителност днес?

Еди Вълчев: Треньор съм в школата на БК Левски.

Едуард ВълчевНАЛБ: Какво ти е мнението за НАЛБ?

Еди Вълчев: НАЛБ дава възможност на много млади баскетболисти да продължат да практикуват любимата си игра въпреки оценките за тях и закупуването на „по-класни“ чужденци.

НАЛБ: Познаваш ли хората, които се занимават с организацията в НАЛБ?

Еди Вълчев: Познавам всички, а от някои от тях дори съм се учил да играя баскетбол (б.р. става дума за Марин Механджиев).

НАЛБ: Какво смяташ за нивото в НАЛБ?

Еди Вълчев: Супер е! Супер сте! Искам да ви пожелая още повече успехи в това невероятно готино начинание!

Благодарности на Еди за хубавите думи! Както сме споделяли много пъти, за нас е удоволствие, че наш приятел е още един изключително позитивен и истински обичащ баскетбола човек. Пожелаваме много здраве и успехи на Еди Вълчев и на цялото му семейство, като разбира се, надяваме се и на още много и чести баскетболни срещи!