Жанета Стоилова: НАЛБ може да се популяризира и сред жените

503

Жанета СтоиловаПродължава серията от интервюта с представители на вече записалите се отбори в Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2014/2015. ТУК можете да прочетете повече относно записването за предстоящия сезон.

По всичко изглежда, че от сезон 2014/2015 в НАЛБ ще има и женска лига. До момента има подадени официално заявки от 2 дамски тима, а трети е потвърдил участието си. В момента в страницата на НАЛБ във Фейсбук и в специално обособена група се събират желаещи състезателки, които искат да участват в лигата, но нямат отбор. Бройката на желаещите до момента е около 20. Оставаме на разположение при още желаещи състезателки, които да се включат в НАЛБ – просто пишете до НАЛБ във Фейсбук.

Потърсихме състезателката на отбора на Фриски Жанета Стоилова (най-отляво на снимката), за да ни разкаже какви са вижданията й за предстоящия сезон, както и дали смята, че Националната аматьорска лига по баскетбол може да се популяризира и сред нежния пол. Жани ни сподели и с какво НАЛБ я спечели, тъй като тя беше един от най-редовните зрители по време на изминалия сезон. Вижте и самото интервю:

НАЛБ: Здравей! Правим всичко възможно от предстоящия сезон в НАЛБ да има и женска лига. Отборът на Фриски подаде заявка за участие повече от месец преди крайния срок. С какво НАЛБ ви спечели?

Жанета Стоилова: Здравейте! Причината да искаме да играем в НАЛБ, а не в която и да е друга аматьорска лига, е отличната организация в НАЛБ, базата, която се използва за мачовете и не на последно място безпристрастността и професионализма на съдиите, защото при лошо съдийство се разваля и удоволствието от играта.

Жанета СтоиловаНАЛБ: През последния сезон ти присъства на голям брой от мачовете в НАЛБ. Как ти се стори нивото? И има ли нещо в НАЛБ, което смяташ, че е добре да се промени?

Жанета Стоилова (трета отляво надясно на снимката): Нивото на НАЛБ е отлично. За промяна, не мисля, че е нужна. Просто продължавайте с нововъведенията и инициативите, защото НАЛБ е организацията, която ни предоставя възможност да продължим да се занимаваме с най-великата игра.

НАЛБ: Преди изминалия сезон отново имаше женски отбори, които изявяваха желание да участват в НАЛБ, но така и не се събраха 4 тима. Какво спря отборите тогава?

Жанета Стоилова: Тогава ни спря само това, че мачовете трябваше да бъдат играни в залата на стадион Локомотив, която се оказа неудобна за повечето от отборите, а и с недобри условия за игра.

НАЛБ: Смяташ ли, че освен сред мъжете, НАЛБ може да стане много популярна и сред жените, които обичат баскетбола?

Жанета Стоилова: Разбира се, че НАЛБ може да стане популярна и при жените, вече всичко е въпрос на време.

НАЛБ: Мислиш ли, че една от големите цели пред НАЛБ, а именно обединение на хората , които истински обичат баскетбола, е постижима? Или винаги ще има някой, който да опитва да попречи?

Жанета Стоилова: Според мен целта е постижима, щом всеки сезон има все повече и повече желаещи отбори да участват в НАЛБ. Относно пречките, за съжаление винаги има хора, които да пречат на нещата да се развиват.

НАЛБ: Какви перспективи виждаш пред НАЛБ?

Жанета Стоилова: Перспективите пред НАЛБ са големи, имайки предвид перфектната организация.

НАЛБ: Благодарим много! Успех на теб и на целия ти отбор през следващия сезон!

Жанета Стоилова: Благодаря и аз за вниманието! Успех на лигата в новия сезон!

Благодарим на Жанета Стоилова за добрите думи и положителната оценка за работата ни! Надяваме се, че ни очаква един много успешен сезон и за женската лига на НАЛБ. Поздравяваме хора като Жани, които се стремят да популяризират баскетбола сред жените! От НАЛБ също ще направим всичко по силите си, за да допринесем за развитието и на женския спорт. Пожелаваме успех както на Жанета Стоилова, така и на всички нейни съотборнички, а и на отбора на Фриски като цяло!