Женски отбор от Македония гостува на НАЛБ на 16 Май

729

Флай БолърсСлед като през месец Февруари 2015 година от Националната аматьорска лига по баскетбол проведохме първото си международно мероприятие, сега е ред за ново такова.

Тогава мъжкият тим на Олд Таймърс се изправи срещу сръбския отбор на КК Данило Божкович Гърделица Лесковац. На 16 Май 2015 година от 19:45 часа миксиран женски отбор от НАЛБ с ръководител Мартина Узунова ще посрещне професионалния македонски тим на КК Клубски от Делчево с треньор Люпчо Петровски.

Идеята за демонстративната среща датира от няколко месеца, но сега дойде моментът, в който тима от Делчево, намиращ се на по-малко от 150 километра от София, успя да намери време в сгъстения си график, за да ни гостува.

Македонският тим с г-н Петровски начело има много успехи в последните години, като впечатление прави второто място в женското първенство на Македония през сезон 2010/2011. Година по-късно отборът отново е в топ 4, като играе и финал за купата на Македония. През сезон 2012/2013 КК Клубски постига най-големия си успех до момента, печелейки купата на страната и завършвайки на второ място в първенството. Друго, което е интересно, да се отбележи, е че всяка година в отбора се подвизават и български състезателки. През този сезон дори състезателката на Шаркс Лилия Георгиева се присъедини към тима след като беше започнала участието си в НАЛБ. Настоящ капитан на отбора е друга българка – Инна Рашова.

КК КлубскиЛюпчо Петровски, треньорът и главният двигател на клуба, сподели, че се радва изключително много за предстоящия мач, както и че се надява на дългосрочна съвместна дейност между КК Клубски и НАЛБ.

Отборът от НАЛБ ще бъде съставен от състезателки от различни отбори, най-вече от тимовете на Флай Болърс и Фриски. Главният организатор на получилия наскоро наградата си за спортсменство Флай Болърс Мартина Узунова е двигателят и на този сборен отбор, като за участие в него са поканени състезателки, които бяха коректни и лоялни към Националната аматьорска лига по баскетбол и нейната кауза.

Срещата ще бъде обслужена напълно безвъзмездно от целия екип на НАЛБ, с което искаме да изкажем и още веднъж благодарностите на всички състезателки от различните отбори в НАЛБ, които бяха коректни. Надяваме се, разбира се, и отборът на КК Клубски да остане доволен, като каним всички привърженици на баскетбола в зала Овергаз Арена на 16 Май от 19:45 часа. Специални благодарности и на Люпчо Петровски, без чието съдействие предстоящото събитие нямаше да бъде възможно!

Редакция (12.05.2015 година): Поради изключително напрегнатата обстановка в Македония, опасенията за ескалиране на напрежението, планираните протести през уикенда, в който тимът на КК Клубски трябваше да ни гостува, както и невъзможността на тима да напусне пределите на страната си преди да се успокоят събитията, от отбора на КК Клубски ни помолиха срещата да бъде отложена. Разбира се, от Националната аматьорска лига по баскетбол влизаме изцяло в положението на македонския тим, пожелаваме както на него, така и на всичките ни югозападни съседи, конфликтът да бъде туширан максимално бързо и безболезнено. Тимът от Делчево пък нека се чувства добре дошъл, когато има подобна възможност. Оставяме инициативата изцяло в него, като отново повтаряме, че се надяваме всичко да бъде наред.