Зам.-министърът на Младежта и спорта г-н Калин Каменов събира отбор за НАЛБ

656

Калин КаменовСлед като на 21 Юни 2015 година Зам.-министърът на Младежта и спорта г-н Калин Каменов откри церемонията по награждаване на финалистите в Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2014/2015, ТУК можете да прочетете статията му, а ето го и пълния текст:

„Баскетболът е любимият ми спорт. Ставало е дума и друг път. През последните месеци няколко пъти гледах на живо мачове от аматьорската лига в София (НАЛБ). Хора, които от любов към играта създават баскетболно първенство на съвсем професионално ниво. Има бивши професионалисти, бивши юноши и разбира се много любители. Над 30 отбора мерят сили всяка седмица, а накрая всичко завършва с плейофи. Както казах – съвсем като истинско баскет първенство. Само че за удоволствие.

Е, някои играчи влагат повече емоции от нужното, но всеки сам си преценява колко да се забавлява и колко да се напряга във всеки мач. Важното е след края на срещите всички да остават приятели помежду си и разбира се на баскетбола.

Този уикенд имах честта да наградя победителите в шампионата – Брикс. Те победиха във финален плейоф Олд Таймърс и станаха четвъртия шампион в историята на НАЛБ. Скоро ще бъде излъчен и носител на купата.

Калин Каменов и Денислав ГеоргиевКато гледах последния мач се запалих още повече по идеята да си направя отбор и есента да се включим в НАЛБ. Така че селекцията е отворена. Макар Александър Везенков да отложи за догодина участието си в драфта за НБА – вие няма смисъл да отлагате 🙂 Ако сте запалени по играта, имате желание да тренирате редовно и да се изправите срещу доста силни отбори в НАЛБ – пишете ми! Включете се в отбора още сега.

Не сме си измислили име – като се съберем ще решим. Ще трябва да се тренира поне веднъж седмично, да се спазва режим и най-вече да не се забравя, че го правим от любов към играта, а не за победи на всяка цена. Разбира се ще гледаме и да побеждаваме.

Както се казваше в една популярна реклама – Влез в отбора!“

Сърдечни благодарности за положителните оценки и за статията, която е поредното признание за огромния интерес към НАЛБ! Очакваме с интерес отбора на г-н Каменов и благодарим за хубавия завършек на статията – победа, но не на всяка цена!