Звезден уикенд на НАЛБ х 9

1282

Най-напред искаме да изкажем огромните си благодарности на абсолютно всички, които станаха част и допринесоха за Звездния уикенд на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2019/2020!

Деветият пореден Звезден уикенд на НАЛБ се проведе на 15.12.2019 година, като включваше 2 двубоя, 9 конкурса, игри с публиката, страхотни изненади, забавни моменти и много положително настроение. ТУК може да намерите множество снимки от Коледния празник на НАЛБ.

ТУК пък ще откриете подробна информация и пълен запис на всичко, което се случи по време на Звездния уикенд на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2019/2020. ТУК ще откриете и пълна информация за Звездния уикенд на НАЛБ от 2011 година насам.

Използваме възможността и отново специално да благодарим на нашите партньори от Верея, които подкрепиха Звездния уикенд на НАЛБ за сезон 2019/2020! ТУК ще откриете повече информация по въпроса. Участници и фенове получиха стотици комплименти от най-големия производител на млечни продукти в страната по време на Звездния уикенд на НАЛБ.

Мач на звездите между трета и четвърта дивизия

Новият формат на Звездния уикенд на НАЛБ противипостави представителни отбори на трета и четвърта дивизия в първата среща от Коледния празник на НАЛБ. ТУК може да откриете повече информация относно формата на Звездния уикенд на НАЛБ през сезон 2019/2020.

Мачът предложи изключително много емоции, като дори завърши след продължение. В крайна сметка представителите на трета дивизия успяха да се наложат със 102:97.

ТУК може да откриете състава на трета дивизия, а ТУК – този на четвърта. ТУК пък ще откриете информация относно критериите, по които бяха поканени състезателите в двубоя.

Най-полезен състезател в двубоя стана Иван Паничерски от представителния отбор на трета дивизия и Трипъл-дабъл. Той завърши с 21 точки (9/14 за 2 точки и 3/6 от линията за наказателни удари), 8 борби (2 в нападение), 1 асистенция и 1 чадър за коефициент от 20. Най-резултатен в срещата пък стана Петър Илиев от представителния отбор на четвърта дивизия и Алфа, който се отчете с 24 точки (6/8 за 2 точки и 4/8 за 3 точки).

В конкурса за стрелба от линията за наказателни удари в четвърта дивизия победи Мартин Механджиев от Септември. Той печели конкурса за трета поредна година. През сезон 2017/2018 триумфира в конкурса за първа дивизия, а през сезон 2018/2019 и през сезон 2019/2020 – за четвърта. Механджиев достигна до победата след като записа 10 точки (от 11 възможни) първоначално. С толкова обаче приключи и Емил Гергински от Пистолет. В продължението между двамата Мартин Механджиев завърши с 6 точки (от 6 възможни), докато Гергински се отчете с 5. В подножието на върха остана Емил Гергински, а на трета позиция приключи Петко Тинчев от Спейс Джемс, който завърши с 6 точки (от 11 възможни).

В конкурса за стрелба от линията за наказателни удари в трета дивизия триумфира Радостин Димитров от Енигма Фойерверк. Втори остана Красен Добрев от София Уориърс. Трети завърши Тодор Попов от Енигма Фойерверк. Първоначално и тримата завършиха с по 6 точки, а в продължението Димитров се отчете с 4 точки, Добрев – с 3, а Попов – с 1.

В конкурса за стрелба от зоната за три точки в четвърта дивизия спечели Емил Гергински от Пистолет, който завърши с 11 точки (от 16 възможни). Втори с 10 точки приключи Петър Трендафилов от Ръш Баскетбол, а трети се нареди Стефан Василев от Пистолет с 9.

В конкурса за стрелба от зоната за три точки в трета дивизия като номер едно завърши Иван Томов от Кучетата от Младост Б. На втора позиция остана Радостин Димитров от Енигма Фойерверк, а трети приключи Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк. И тримата завършиха с по 7 точки първоначално, а в продължението Томов приключи с 2 (от 6 възможни), Димитров – с 1, а Орешаров – с 0.

ТУК може да откриете пълна информация относно конкурса за стрелба от линията за наказателни удари през годините. ТУК пък ще откриете пълна информация относно конкурса за стрелба от зоната за три точки през годините.

Мач на звездите между първа и втора дивизия

Вторият двубой от програмата на Звездния уикенд на НАЛБ за сезон 2019/2020 противопостави представителните отбори на първа и втора дивизия. Още от старта на срещата и двата тима демонстрираха пределна мотивация да представят по най-добрия начин своята дивизия. ТУК може да откриете повече информация относно формата на Звездния уикенд на НАЛБ през сезон 2019/2020.

В крайна сметка представителният тим на първа дивизия се наложи над този на втора със 108:94.

ТУК може да откриете състава на първа дивизия, а ТУК – този на втора. ТУК пък ще откриете информация относно критериите, по които бяха поканени състезателите в двубоя.

Най-полезен състезател в двубоя стана Иван Илчев от представителния отбор на първа дивизия и ФитСпо Баскет. Той приключи с 19 точки (5/8 за 2 точки и 3/6 за 3 точки), 6 борби (3 в нападение), 3 асистенции и 1 чадър за коефициент от 23. Именно Илчев стана и най-резултатният състезател в срещата със своите 19 точки, отбелязани за по-малко от 22 минути на терена.

В конкурса за стрелба от линията за наказателни удари във втора дивизия победи Александър Ангелов от Миньор 2015 (Перник), който завърши с 10 точки (от 11 възможни). С по 8 точки завършиха другите двама финалисти, като те определиха кой е втори и кой трети след продължение. В продължението Димитър Колев завърши с 6 точки (от 6 възможни), а Георги Георгиев остана с 5. И така на втора позиция завърши един от най-успешните състезатели в историята на конкурса, който за последните 5 години вече има 3 първи и 2 втори места – Димитър Колев от Дървоядите. Трети приключи Георги Георгиев от Миньор 2015 (Перник).

В конкурса за стрелба от линията за наказателни удари в първа дивизия триумфира Валери Ассев от София Лайънс, който не пропусна нито един изстрел, завършвайки с 11 точки (от 11 възможни). На втора позиция се нареди Николай Истатков от София Лайънс с 9 точки.

В конкурса за стрелба от зоната за три точки във втора дивизия спечели Христо Владимиров от Паляците, а втори остана Димитър Колев от Дървоядите. Владимиров завърши с 6 точки, а Колев – с 5.

В конкурса за стрелба от зоната за три точки в първа дивизия като номер едно завърши Валери Ассев от София Лайънс, а на втора позиция остана Николай Истатков от София Лайънс. Ассев се отчете със 7 точки, а Истатков – с 4.

ТУК може да откриете пълна информация относно конкурса за стрелба от линията за наказателни удари през годините. ТУК пък ще откриете пълна информация относно конкурса за стрелба от зоната за три точки през годините.

ТУК може да откриете пълна информация относно конкурса по забивки през годините.

В конкурса по забивки, обединяващ участниците и от четирите дивизии в НАЛБ, имаше много невероятни и атрактивни изпълнения. Журито на конкурса беше в състав  Георги БързаковИван Панов и Николай Истатков. Представителите на журито също не си тръгнаха без специални изненади и подаръци както от НАЛБ, така и от партньорите ни от Верея. В крайна сметка след наистина изключителна надпревара триумфира Кристиян Колев от Миньор 2015 (Перник). Втори остана Манол Миланов от Алфа, а на трето място завърши Траян Димитров от В.И.С..

Несъмнено абсолютно всички участници демонстрираха страхотни умения, както може да се убедите от снимките ТУКТУКТУК и ТУК. В крайна сметка най-добър резултат от всички свои забивки постигна Кристиян Колев от Миньор 2015 (Перник) и напълно заслужено той триумфира в конкурса.

ТУК може да откриете и още много снимки на забивки от Звездния уикенд на НАЛБ, направени от нашия приятел Стефан Василев от Пистолет.

Разбира се, от НАЛБ се постарахме феновете да бъдат активни участници в баскетболния празник, който организирахме.

Както знаете, една от основните ни цели е да предаваме любовта към играта нататък.

Подрастващите в зала Овергаз Арена по време на Звездния уикенд на НАЛБ бяха поканени да вземат участие в игра с публиката, като всички участници получиха и подаръци от НАЛБ, както и специални награди, осигурени с любезното съдействие на нашите партньори от Верея.

Сърдечни благодарности на всички, които уважиха Звездния уикенд на НАЛБ за сезон 2019/2020!

Благодарим както на участниците, така и на феновете, без които празникът нямаше да е същият!

Благодарим за положителните емоции по време на деветото поредно издание на Звездния уикенд на НАЛБ!

Благодарим на всички за огромния интерес към начинанията ни! Благодарим, че отново ни показахте, че всичко, което правим, си струва!

А положително настроение определено не липсваше, както ще се убедите отново и от снимката на треньорския състав на представителния отбор на първа дивизия Момчил Маринов, Николай Истатков и Иван Делчев.

ТУК може да разгледате още много интересни снимки.

По традиция със Звездния уикенд на НАЛБ беше поставен край на мероприятията на НАЛБ за календарната година. Разбира се, до края на 2019 година очаквайте много наши активности и инициативи, а с първенството на НАЛБ продължаваме през 2020 година.

Постиженията на абсолютно всички във връзка със Звездния уикенд на НАЛБ са добавени в индивидуалните им профили.

На вашето внимание представяме и част от по-красивата част от екипа на НАЛБ. Разбира се, всички дами са със специална екипировка във връзка със Звездния уикенд на НАЛБ.

Защото обичаме това, което правим!

От любов към играта!

А ето така изглеждаше зала Овергаз Арена по време на деветото поредно издание на Звездния уикенд на НАЛБ.

Благодарим за огромния интерес! Феновете, които бяха в залата, както и стотиците зрители в YouTube канала ни, които също станаха съпричастни с празника, който организирахме, ни правят горди, че дейността ни вълнува толкова много хора.

От екипа на Националната аматьорска лига по баскетбол благодарим и за безбройните поздравления и положителни оценки, които получихме както във Фейсбук, така и на живо! За нас беше истинско удоволствие! Надяваме се, че не сме ви разочаровали. Със сигурност имаме огромно желание да продължаваме да се усъвършенстваме, така че се надяваме и ние да ставаме все по-добри. Благодарим! Вярваме и ще продължаваме да вярваме, просто защото си струва! Баскетболът го заслужава!

*We believe*

Защото обичаме това, което правим!

От любов към играта!

НАЛБ