Звездният празник на НАЛБ – препълнена зала, много емоции и любов към играта

1068

Овергаз АренаНай-напред искаме за пореден път да благодарим на всички за изключителния баскетболен празник, който се получи на 14 Декември 2014 година! ТУК можете да прочетете пълния текст, с който се обръщаме към всички участници, фенове в залата и въобще любители на баскетбола.

ТУК можете да гледате целия мъжки Мач на звездите, както и финалните кръгове на конкурсите при мъжете на пълен запис.

Използваме възможността да благодарим и на всички медии, които отразиха събитията, организирани от Националната аматьорска лига по баскетбол!

Благодарим и на всички партньори както за този двубой, така и за целия сезон! Баскетболните сайтове Airball.bg и Bball.bg дори не е нужно да ги отличаваме, тъй като отборите в Мачовете на звездите неслучайно носеха тези имена. Благодарим и на XenoBG, на Жан Плод, на BgBasket.com и на Sportmedia.tv, на Livesport.bg, на Sportal.bg, на телевизия Враца, както и на всички останали, които отразиха, помогнаха или просто бяха съпричастни с всичко това!

ТУК пък можете да откриете статистиките от двата звездни двубоя.

Мирена ДенчеваПразникът започна с конкурсите и срещата при жените. Airball надделя над Bball, но това не беше от особено значение, тъй като мачът предложи много емоции и забавление за препълнената зала. Срещата беше оспорвана през цялото време, а за най-полезна състезателка беше избрана Мирена Денчева, която постигна най-висок коефициент от тима на Airball.

Редно е да споменем и реферите на двубоя: Емил Георгиев, Спас Колев и Боян Жеков. Комисар пък беше Светослав Алексиев.

В конкурса за стрелба от линията за наказателни удари най-добри се оказаха Николет Кудева, Мирена Денчева и Силвия Иванова.

На финал в конкурса за стрелба от зоната за три точки пък се класираха 4 състезателки. На четвъртото място остана Дарина Субева. Третото място завоюва Марина Гелова, а първото място след много драма и „дузпи“ спечели Весела Ковачева, надделявайки над Снежана Николова.

Мартин Механджиев и Стефан ГеоргиевПри мъжете Мачът на звездите също беше спечелен от символичните домакини от Airball, а най-висок коефициент за победителите и уникалния плакет, по подобие на този, който получава най-полезният състезател в Мача на звездите в NBA, заслужи Стефан Георгиев.

Рефери на двубоя бяха Марин Механджиев, Боян Алексиев и Манол Герушин. Комисар: Иван Панов.

Преди началото на мъжкия двубой посмъртно за изключителни заслуги беше награден нашият скъп приятел Стоян Караджов. ТУК и ТУК можете да прочетете повече по въпроса.

При мъжете имаше изключително много участници в различчните конкурси, като впечатление несъмнено прави бройката в конкурса за стрелба от зоната за три точки, където над 30 състезатели демонстрираха стрелбата си от далечно разстояние.

Все пак в конкурса за стрелба от линията за наказателни удари до финал достигнаха 4 състезатели. На четвърто място остана Добри Гатев, а на престижната трета позиция завърши Емил Гергински. Първите двама имаха много фенове в залата, но в крайна сметка победител стана Климент Велков, а в подножието на върха завърши Христо Цветков.

Трябва да споменем и комисията в този конкурс: Николай Стоянов, Михаил Захариев и Петко Гатев.

Жури в конкурса по забивкиНа полувремето на мъжкия мач се проведе и финалът в конкурса по забивки. Тук трябва да споменем звездното жури в състав Любомир Нешев, Деян Веселинов, Деян Калайджиев и Миряна Мирочник. Победител в конкурса стана Александър Гогов, а след него останаха Александър Иванов и Симеон Георгиев.

Деян Веселинов имаше още една важна роля в събитията, представяйки участниците в мъжкия Мач на звездите. Представянето и целия двубой можете да гледате в канала на НАЛБ в YouTube. Линкът може да бъде намерен по-горе.

В конкурса за стрелба от зоната за три точки, въпреки невероятната конкуренция, до финал достигнаха трима състезатели – Валери Иванов, Валери Ассев и Цветан Георгиев. Ассев остана трети, Иванов – втори, а Цветан Георгиев зарадва многобройните фенове от Враца, печелейки конкурса.

Комисията в този конкурс пък беше в състав Орлин Атанасов, Стефан Стоянов и Александър Александров.

ТУК можете да разгледате целия албум от Коледния празник на НАЛБ за сезон 2014/2015.

Коледен празникЗа пореден път – поздравления и благодарности на всички! Бяхте чудесни! За нас беше истинско удоволствие! Надяваме се, че не сме разочаровали никого и заедно ще ставаме част от все по-грандиозни баскетболни празници, организирани от Националната аматьорска лига по баскетбол. Защото баскетболът определено го заслужава!

Следете ни и във Фейсбукhttps://www.facebook.com/NALB.BG