Звездното шоу за жените в НАЛБ – 14.12.2014 г.

980

НАЛБВ Неделя, на 14.12.2014 година ще се проведе Мачът на звездите за женското първенство на Националната аматьорска лига по баскетбол. Разбира се, двубоят ще бъде съпътсван и от конкурси и множество изненади. Мястото е ясно – зала Овергаз Арена.

В 14:30 часа ще започнат първите кръгове в конкурсите. Конкурсите са два:

1. Конкурс за стрелба от линията за наказателни удари: всяка състезателка започва с 1 пробен изстрел, след което стреля 9 пъти с нормална топка, а десетият изстрел е с Money Ball (шарена топка) и носи 2 точки. Така максималният брой точки, който може да бъде постигнат, е 11. За финал се класират трите най-добре представили се състезателки в първия кръг – при равенство на финал се класират повече състезателки. Финалът се провежда по абсолютно същия регламент, като при него е добавено и време за 10-те изстрела – 1 минута.

2. Конкурс за стрелба от зоната за три точки: всяка състезателка стреля общо 16 пъти – първият изстрел от първата позиция е пробен и не се брои. След това всяка състезателка стреля по 3 пъти от петте позиции, като петнадесетият изстрел е с шарена топка (Money Ball) и носи 2 точки. Последният изстрел само от последната позиция е с шарена топка. Така общият максимален брой точки, който може да бъде постигнат, е 16. На финал се класират първите три състезателки от първия кръг. В случай, че има равенство на финал се класират всички състезателки от топ 3. Финалът се провежда по абсолютно същия регламент, но и в този финал има време за 15-те изстрела – 1 минута.

След първите кръгове в конкурсите стартира и Мачът на звездите за жените – около 15:00 часа. Между първата и втората част се провежда финалът в конкурса за стрелба от линията за наказателни удари, а между третата и четвъртата част се провежда финалът в конкурса за стрелба от зоната за три точки. Отборите в двубоя символично ще носят имената на два от най-сериозните партньори на НАЛБ не само през последната година, а и въобще от създаването на организацията. Единият отбор е кръстен на специализирания български сайт за NBA Airball.bg, от който предоставят награди за най-полезни състезатели на всички кръгове за трети пореден сезон. Другият отбор е кръстен на един от най-добрите баскетболни сайтове в България Bball.bg, от който освен, че предоставят награди за най-полезните състезатели на месеците, и пишат за всеки един двубой в НАЛБ. Разбира се, представители на двата сайта ще се включат активно и в звездното шоу на 14 Декември. Не искаме да подценяваме съдействието на абсолютно никого и се надяваме, че няма да има засегнати от липсата на техните организации в наименованията на отборите.

За участие в Мача на звездите бяха поканени по 6 състезателки от всеки от 4-те отбора в женското първенство на НАЛБ. Изборът падна върху топ 6 по коефициент от всеки отбор. След откази на някои състезателки заради контузии и т.н., канени бяха следващите в съответния отбор. За треньори бяха поканени представители на всички отбори, но отново не всички успяха да се отзоват. Стартовите петици са съставени от първите 10 по коефициент през сезона в НАЛБ (от участниците в двубоя). Ето ги и двата отбора за женския Мач на звездите:

Airball

Елена Милушева (Фриски)
Марина Гелова (Балкан Лейдис)
Виолета Петкова (Шаркс)
Симона Димитрова (Балкан Лейдис)
Мирена Денчева (Шаркс)
––––––––––––––––
Дея Михайлова (Флай Болърс)
Жанета Стоилова (Фриски)
Николет Кудева (Шаркс)
Адриана Дачева (Флай Болърс)
Параскева Тошева (Фриски)
Калина Тодорова (Флай Болърс)
Диана Чавдарова (Балкан Лейдис)

Треньорски щаб: Теодора Смочевска (Джедай Мастърс – б.р.: отбор от мъжкото първенство) и Мартина Узунова (Флай Болърс)

Bball

Силвия Иванова (Шаркс)
Весела Ковачева (Фриски)
Дарина Субева (Балкан Лейдис)
Ивета Андреева (Шаркс)
Лилия Борисова (Фриски)
––––––––––––––––
Марина Цветкова (Флай Болърс)
Снежана Николова (Балкан Лейдис)
Богиня Яньова-Маринова (Шаркс)
Евелина Якова (Флай Болърс)
Станимира Николова (Фриски)
Добромира Ганчева (Флай Болърс)
Вероника Василева (Балкан Лейдис)

Треньорски щаб: Спаска Пешарова-Бояджиева (Костенец – б.р.: отбор от мъжкото първенство) и Василка Великова (Балкан Лейдис)

Ето ги и участничките в конкурсите:

1. Конкурс за стрелба от линията за наказателни удари: Адриана Дачева (Флай Болърс), Жанета Стоилова (Фриски), Весела Ковачева (Фриски), Силвия Иванова (Шаркс), Ивета Андреева (Шаркс), Мирена Денчева (Шаркс), Николет Кудева (Шаркс), Симона Димитрова (Балкан Лейдис)

2. Конкурс за стрелба от зоната за три точки: Адриана Дачева (Флай Болърс), Елена Милушева (Фриски), Весела Ковачева (Фриски), Силвия Иванова (Шаркс), Ивета Андреева (Шаркс), Марина Гелова (Балкан Лейдис), Дарина Субева (Балкан Лейдис), Симона Димитрова (Балкан Лейдис), Снежана Николова (Балкан Лейдис)

Подготвени са множество изненади и награди. Надяваме се, че няма да разочароваме никого.

НАЛБКаним всички състезателки в женското първенство на Националната аматьорска лига по баскетбол, както и техните близки. Каним и всички приятели на НАЛБ на звездното шоу при жените. Съвсем скоро ще има информация и за същото при мъжете. На 14 Декември от 14:30 часа очакваме зала Овергаз Арена да бъде напълнена до краен предел, като събитията предизвикаха изключително сериозен интерес и от страна на множество медии. Специално за женския двубой ще дойдат и представители на дамски тим от Македония, а ние искрено се надяваме, че ще се получи изключителен баскетболен празник. Ще се радваме да се видим в Овергаз Арена.

Не пропускайте да ни следите и във Фейсбук, където също има много информация за предстоящите събития: https://www.facebook.com/NALB.BG

Вярваме, че „От любов към играта!“ можем да покажем невероятния потенциал на любимата ни игра.