Звездното шоу за мъжете в НАЛБ на 14.12.2014 година

1327

НАЛБМного баскетбол, уникално шоу, сериозен отзвук и препълнена зала. Това са очакванията ни за събитията на 14 Декември.

След като ви запознахме с програмата за звездното шоу при жените в НАЛБ – ТУК, сега е ред на това и при мъжете.

Четвъртото издание на Мача на звездите в Националната аматьорска лига по баскетбол ще се проведе на 14.12.2014 година, Неделя, в зала Овергаз Арена. Подробна информация за историята от звездните уикенди в НАЛБ можете да прочетете ТУК.

Шоуто при мъжете ще стартира с първите кръгове на 3 конкурса. Началото е планирано за 16:30 часа. Какви са конкурсите:

1. Конкурс за стрелба от линията за наказателни удари: всеки състезател започва с 1 пробен изстрел, след което стреля 9 пъти с нормална топка, а десетият изстрел е с Money Ball (шарена топка) и носи 2 точки. Така максималният брой точки, който може да бъде постигнат, е 11. За финал се класират тримата най-добре представили се състезатели в първия кръг. В случай, че има равенство, на финал се класират повече състезатели. Финалът се провежда по абсолютно същия регламент, но е добавено и време за 10-те изстрела – 1 минута.

2. Конкурс по забивки: всеки състезател прави по 2 забивки, като всяка забивка се оценява от специално жури с оценки от 5 до 10. За всяка забивка състезателят има по 3 опита, а ако и трите са неуспешни, той получава оценка 5 от всеки член на журито. За финал се класират първите трима по точки от първия кръг – отново е възможно на финал да отидат повече състезатели, в случай че има равенство. Финалът се провежда по абсолютно същия регламент – всеки състезател изпълнява по 2 забивки, като има по 3 опита за всяка.

3. Конкурс за стрелба от зоната за три точки: всеки състезател стреля общо 16 пъти. Първият изстрел е пробен и не се брои. Следват по 3 изстрела от 5-те позиции, като 15-ият изстрел е с шарена топка (Money Ball) и носи 2 точки. Така максималният брой точки, който може да събере състезателят, е 16. На финал се класират първите трима от първия кръг. В случай, че има равенство, на финал се класират всички състезатели от топ 3. Финалът се провежда по абсолютно същия регламент, но и тук, както в конкурса за стрелба от линията за наказателни удари, е добавено време за 15-те изстрела – 1 минута.

Финалните кръгове са отделни и при равенство в тях не се взимат предвид резултатите от първите кръгове, а състезанието продължава докато не се излъчи победител.

След първите кръгове в трите конкурса стартира и мъжкият Мач на звездите. Началото на двубоя се планира за 17:30 часа. Между първата и втората част на срещата ще се проведе финалът в конкурса за стрелба от линията за наказателни удари. На полувремето пък ще се проведе финалът в конкурса по забивки. Между третата и четвъртата част пък е финалът в конкурса за стрелба от зоната за три точки.

Отборите в Мача на звездите са кръстени на 2 от най-сериозните партньори на НАЛБ в последните години: Airball и Bball. От специализирания български сайт за NBA Airball.bg за трети пореден сезон осигуряват наградите за най-полезните състезатели във всички кръгове от редовния сезон на НАЛБ. От един от най-добрите сайтове за баскетбол в България Bball.bg пък подготвят материали за всеки един двубой от НАЛБ, като от сайта осигуряват награди и за най-полезните състезатели на всеки месец. Не искаме да подценяваме съдействието на абсолютно никого и се надяваме, че няма да има засегнати от липсата на техните организации в наименованията на отборите.

SportMedia.TVМъжкият Мач на звездите и съпътстващите го конкурси ще бъдат излъчени пряко по Sportmedia.tv, като на събитията ще има представители на много спортни, а и не само спортни медии. Входът в зала Овергаз Арена ще бъде свободен, като каним желаещите да станат свидетели на събитията да заемат местата си максимално рано, тъй като очакванията са залата да се напълни до краен предел, а капацитетът на зала Овергаз Арена е за не повече от 500 души. За звездното шоу при мъжете от Враца се организира специална екскурзия и в София ще пристигнат много фенове на баскетбола от Северозападна България.

Сега нека погледнем към участниците в мъжкия Мач на звездите. Държим да отбележим, че регламентът по избирането на участниците беше обявен преди началото на сезона, но при такава конкуренция и при такъв интерес, не е изобщо изключено от следващия сезон да се провежда гласуване сред феновете. За участие бяха поканени най-добрите състезатели по коефициент от първите 24 отбора (от първите 12 отбора във всяка група). Няколко от тях не успяха да се отзоват заради травми, а на тяхно място бяха поканени най-добрите от следващите отбори. За стартовите петици на двата тима пък са избрани най-добрите 10 по коефициент (от участниците в двубоя) в мъжкото първенство на НАЛБ за сезон 2014/2015 до момента. Ето ги и двата отбора за мъжкия Мач на звездите:

airball

Airball

Цветан Георгиев (Ботев 2012)
Христо Гатев (Олд Таймърс)
Ивайло Василев (Найки)
Николай Рътаров (Самел-90)
Стефан Георгиев (Олд Старс 22)
––––––––––––––––
Атанасиос Моногенис (Костенец)
Филип Неделчев (Рапидо)
Мартин Димов (Дървоядите)
Ивайло Иванов (Кучетата от Младост)
Велизар Стефанов (Еър Фреш)
Любомир Александров (Мешетата)
Никола Михайлов (Жан Плод)

Треньорски щаб: Николай Кръстев (Брикс), Асен Саралийски (Хелга), Михаил Миланов (Антураж)

bball_partner

Bball

Марин Димитров (Спортни Настилки-Зуум Дизайн)
Георги Гулабчев (Политехника)
Калоян Николов (Норт Уест)
Александър Иванов (Брикс)
Цветан Стоилов (НСА)
––––––––––––––––
Антон Начев (Вълците)
Тони Прокопиев (София Булс)
Александър Гогов (Хелга)
Джордже Даскалович (Лъвовете)
Златан Ковчазов (Антураж)
Иван Коларов (Блейдс)
Стефан Арсов (Джедай Мастърс)

Треньорски щаб: Христо Цветков (Ботев 2012), Димитър Казначеев (Кучетата от Младост), Георги Николов (Мешетата)

Капитани и в мъжкия, както и в женския Мач на звездите ще бъдат най-възрастните състезатели в съответния отбор.

Участниците в конкурсите са наистина много, като прави впечатление и че в конкурса по забивки има цели 9 желаещи да завоюват наградата за най-добър забивач. Ето ги и всички участници в конкурсите:

Конкурс за стрелба от линията за наказателни удари1. Конкурс за стрелба от линията за наказателни удари: Климент Велков (Кучетата от Младост), Борислав Иванов (Кучетата от Младост), Николай Георгиев (Олд Таймърс), Любомир Александров (Мешетата), Борис Станков (Мешетата), Христо Цветков (Ботев 2012), Тихомир Климентов (Ботев 2012), Цветан Георгиев (Ботев 2012), Валентин Цветков (Жан Плод), Антон Христов (Жан Плод), Деню Христов (Жан Плод), Мартин Константинов (Вълците), Александър Дунев (Вълците), Антон Начев (Вълците), Добри Гатев (Вълците), Емил Гергински (София Хоукс), Божидар Тодоров (София Хоукс), Александър Гогов (Хелга), Петьо Стрелешки (Олд Старс 22), Калоян Николов (Норт Уест), Валери Ассев (София Лайънс), Николай Истатков (София Лайънс), Радостин Тошев (Антураж), Георги Гулабчев (Политехника), Георги Вачев (Блейдс)

Конкурс по забивки2. Конкурс по забивки: Ивайло Иванов (Кучетата от Младост), Михаил Дунчев (Кучетата от Младост), Александър Иванов (Брикс), Симеон Георгиев (Брикс), Владимир Петров (Мешетата), Георги Пенчовски (Ботев 2012), Антонио Петров (Ботев 2012), Александър Гогов (Хелга), Иван Коларов (Блейдс)

Конкурс за стрелба от зоната за три точки3. Конкурс за стрелба от зоната за три точки: Джордже Даскалович (Лъвовете), Христо Владимиров (Лъвовете), Георги Токов (Костенец), Йоаннис Моногенис (Костенец), Петър Захов (Кучетата от Младост), Иван Ненчев (Кучетата от Младост), Марио Александров (Кучетата от Младост), Михаил Дунчев (Кучетата от Младост), Николай Георгиев (Олд Таймърс), Янко Минков (Мешетата), Станислав Матеев (Мешетата), Борис Станков (Мешетата), Христо Цветков (Ботев 2012), Христо Цеков (Ботев 2012), Тихомир Климентов (Ботев 2012), Цветан Георгиев (Ботев 2012), Валентин Цветков (Жан Плод), Антон Христов (Жан Плод), Деню Христов (Жан Плод), Антон Начев (Вълците), Божидар Гаврилов (Вълците), Мартин Константинов (Вълците), Александър Дунев (Вълците), Емил Гергински (София Хоукс), Божидар Тодоров (София Хоукс), Георги Попов (София Хоукс), Боян-Благовест Георгиев (София Хоукс), Александър Гогов (Хелга), Иван Коларов (Блейдс), Валери Ассев (София Лайънс), Николай Истатков (София Лайънс), Радостин Тошев (Антураж), Захари Петров (Антураж), Георги Гулабчев (Политехника), Валери Иванов (Политехника)

Сега нека ви представим и наистина звездното жури в конкурса по забивки: Деян Калайджиев (Airball.bg), Деян Веселинов (Нова ТВ), Любомир Нешев (BGbasket.com), Александър Сотиров (Sportal.bg), Миряна Мирочник (Bball.bg), Иван Василев (София Лайънс – шампион в първия конкурс по забивки на НАЛБ)

За другите два конкурса пък ще има комисии, съставени от участници в НАЛБ. Те ще следят стриктно дали всички условия се спазват. Повечето от участниците в комисиите са участвали, а някои от тях са и печелили подобни конкурси. Ето ги и тях:

Конкурс за стрелба от линията за наказателни удари: Петко Гатев (Вълците), Николай Стоянов (София Булс), Боян Гагов (Рапидо), Михаил Захариев (София Хоукс)

Конкурс за стрелба от зоната за три точки: Стефан Стоянов (Хелга), Александър Александров (Олд Таймърс), Орлин Атанасов (Политехника), Георги Романов (Дървоядите)

Подготвени са множество изненади и награди. Надяваме се, че няма да разочароваме никого.

НАЛБКаним всички състезатели в мъжкото първенство на Националната аматьорска лига по баскетбол, както и техните близки. Каним всички приятели на баскетбола и всички приятели на НАЛБ на звездното шоу при мъжете.

Благодарности на всички за подкрепата и ще ви очакваме в Неделя!

Вярваме, че „От любов към играта!“ можем да покажем невероятния потенциал на любимата ни игра.