Зов за помощ!

2887

От Националната аматьорска лига по баскетбол бихме искали да запознаем всички наши приятели и съмишленици с историята, която вчера с нас сподели Боян Вълчев – дългогодишен участник в НАЛБ.

На неговата приятелка Марина Николова, на 25 години, е открито злокачествено онкологично заболяване на щитовидната жлеза.

Средствата за необходимото лечение са непосилни за семейството и близките на Марина, а сега на вашето внимание представяме и текста, споделен от Боян Вълчев:

Здравейте! Пиша този пост по доста неприятен повод…

Момичето на снимката е приятелката ми Марина на 25 години.

Преди около месец й откриха злокачествено онкологично заболяване на щитовидната жлеза.

За още по-голямо нещастие последващите изследвания показаха, че заболяването е в напреднал стадий. Марина има нужда от дългосрочно лечение в Турция.

Поради неотложността на състоянието й, Марина вече е в Турция. Ние успяхме да покрием началната сума за приемането и началото на лечението, но за съжаление цялата сума ще е труднопосилна за нас. За момента последващите необходими манипулации и болнична грижа са оценени на 40000 евро, като впоследствие тази сума може да се увеличи.

Ние (Марина, аз и семействата ни) бихме били безкрайно благодарни на всеки, който има възможност и желание да помогне за лечението. Също така ще сме признателни и задължени на всеки, който сподели поста.

В края на поста съм сложил откритите дарителски сметки в евро и лева.

Всеки, който познава Марина, знае колко силен характер притежава и че ще се бори със заболяването докрай!

Дарителска сметка в лева:

IBAN: BG78STSA93000030128050
BIC: STSABGSF – банка ДСК
Получател: Марина Иванова Николова

Дарителска сметка в евро:

IBAN: BG65STSA93000030128284
BIC: STSABGSF – банка ДСК
Получател: Марина Иванова Николова

Относно Revolut – нямам представа как стоят нещата откъм законови разпоредби и дали няма специфични изисквания. Ще проуча въпроса, дотогава давам личния си профил – @boyan527q

От НАЛБ вярваме, че Марина Николова ще се възстанови напълно и нейният живот, на Боян Вълчев, както и на всички техни близки и роднини ще бъде отново изпълнен с положителни емоции.

От НАЛБ предложихме съдействието си и относно възможности за организиране на различни други активности, с които да подкрепим младата дама в тази битка, но за момента апелираме към всекиго, който има желание и възможност да се включи с подкрепа по описаните по-горе начини.

Сигурни сме, че обществото, което изградихме в последните 12 години, е изключително стойностно и може да се подкрепя в подобни ситуации. Вече сме го доказвали многократно. Вярваме, че ще го докажем и сега.

Оставаме на разположение, ако можем да бъдем полезни с нещо както за този случай, така и за всяка друга благотворителна инициатива.

От любов към играта!

НАЛБ