Ивайло Константинов – MVP на Ноември в I дивизия

658

Ивайло КонстантиновИвайло Константинов от Брикс е най-полезният състезател за месец Ноември 2015 година в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016, София. Той ще получи наградата си преди следващия мач на тима си – утре, в Сряда, 06.01.2016 година, когато Брикс се изправя срещу Политехника.

След вече обявените 11 награди за най-полезен състезател на кръга в първа дивизия, дойде време и за втората месечна награда. През месец Октомври най-полезен състезател стана Стефан Георгиев от Олд Старс 22 (ТУК можете да прочетете повече по въпроса). През Ноември се изиграха 6 кръга от първа дивизия на първенството на НАЛБ за сезон 2015/2016, като трябва да отбележим и че двубоите, играни през Декември са причислени към надпреварата за Ноември, тъй като през месец Декември нямаше достатъчно мачове, за да бъде определен най-полезен състезател и за Декември.

За да вземе участие в класацията, всеки състезател трябва да е изиграл поне 3 мача в месеца, което така или иначе в случая с месец Ноември се контролира и от друго условие – че за да участва състезател в дадената класация, трябва да е играл в поне 75% от срещите на тима си. Имайки предвид факта, че всеки отбор има по един мач в тези 6 кръга, само състезателите, изиграли поне 5 мача участват в класацията.

Стефан ГеоргиевНомер 1 в класацията за Ноември е Стефан Георгиев от Олд Старс 22, който постигна общ коефициент от 237 в шестте мача на тима – средно по 39.50. Втори е Ивайло Константинов от Брикс със среден коефициент от 31.40 (157 за 5 мача), а топ 3 допълва Христо Гатев от Олд Таймърс със среден коефициент от 31.20 (156 за 5 мача). Горан Кошанин от Олд Таймърс е четвърти с коефициент от 142 общо за 5 мача или 28.40 средно на мач, а пети е Калоян Николов от Норт Уест със среден коефициент от 26.00 (130 за 5 мача).

Тъй като наградата за най-полезен състезател на месеца, както и тази за най-полезен състезател на кръга, може да достигне до даден състезател само веднъж в рамките на един сезон, победител за месец Ноември е Константинов. Реверансът към Георгиев е, че и в неговия индивидуален профил, а и въобще в историята остава постижението му, както е включено и в профила на Ивайло Константинов, разбира се.

Красимир Генов и Ивайло КонстантиновИвайло Константинов стана най-полезен състезател на деветия кръг, а сега достига и до първата си награда за MVP на месеца. Настоящ шампион, настоящ носител на суперкупата, рекордьор за най-много асистенции в един мач (17), състезателят с най-много трипъл-дабъли в историята на НАЛБ (4), лидер на Брикс. Въпреки че „Тухлите“ са неудобен съперник не само заради Константинов, няма как да не се отчете фактът, че именно Ивайло Константинов е в основата на успехите на Брикс. Това си пролича и при първия пропуснат мач на Константинов за сезона, когато тимът му записа и първата си загуба.

Христо ГатевТоп реализатор до момента в първа дивизия е Христо Гатев от Олд Таймърс с 29.6 точки, следван от Стефан Георгиев от Олд Старс 22 с 25.6 и Атанас Даракчиев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн с 22.2.

При борците лидер е Стефан Георгиев от Олд Старс 22 със средно по 18.0 борби на мач. Втори е Горан Кошанин от Олд Таймърс с 15.3, а трети – Калоян Николов от Норт Уест с 12.9.

При асистенциите водач е Ивайло Константинов от Брикс със 8.9 средно на мач, а след него са Христо Гатев от Олд Таймърс, Светлин Йочев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн и Цветан Георгиев от Ботев 2012 с по 5.0.

Владислав ШурановНай-добър „крадец“ до момента е Владислав Шуранов от Дефект-Вип Рипеър с 3.9 откраднати топки средно на мач. След него е Димитър Ганчев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн с 3.5, а топ 3 допълва Ангел Ташков от Дефект-Вип Рипеър с 3.2.

При блокировачите първи е Ивайло Василев от АктивТрейдс с 2.8 чадъра средно на мач, следван от Георги Дангалаков от Хелга с 2.4 и Горан Кошанин от Олд Таймърс с 2.2.

ТУК можете да намерите пълните класации за всеки компонент.

След Ноември лидер в първа дивизия с 1 загуба продължава да бъде Брикс, а ТУК можете да видите и временното класиране, което определено не е никак безинтересно.

Всички резултати и статистики от всички срещи до момента могат да бъдат открити ТУК.

Скоро очаквайте информация и за най-полезния състезател на месец Ноември във втора дивизия.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG