Иванов – MVP на дванадесетия кръг

564

Петър ИвановСлед изиграването на всички срещи от дванадесетия кръг, за най-полезен състезател беше избран Петър Иванов от отбора на Хелга. Иванов ще получи наградата си преди мача на отбора си от тринадесетия кръг.

Изборът за MVP на кръга пада върху състезател от отбор-победител, като от коефициента на състезателя се вади разликата, с която отборът му бие (за да може винаги отборите на призьорите да са спечелили равностойни мачове). За този кръг най-много точки за класацията събра Джордже Даскалович от отбора на Лъвовете, но той вече е печелил подобна награда, а политиката на НАЛБ и на сътрудниците от Airball, е тази награда да достигне до максимално много хора. Реверансът към състезателите, които са заслужавали наградата повече от веднъж, е че те ще бъдат вписани в историята на НАЛБ като най-полезни състезатели на всички кръгове, на които са заслужавали да спечелят наградата. Даскалович записа коефициент от 41, а отборът му победи Лонекс с 6 точки разлика и по този начин състезателят на Лъвовете събра 35 точки за класацията. Втори е Атанасиос Моногенис от Пейпър Кор Костенец, който постигна коефициент от 30, а отборът му победи Крейзи Малакес с 6 точки разлика. Така Моногенис събра 24 точки за класацията, но той също е печелил подобна награда. Петър Иванов от Хелга постигна коефициент от 32, а отборът му победи София Булс с 11 точки разлика и по този начин Иванов стигна до наградата за най-полезен състезател на дванадесетия кръг, събирайки 21 точки за класацията.

Джордже Даскалович от Лъвовете успя да постигне коефициент от над 40 във втори пореден мач, с което записа името си в елитната класация отново.

Състезателите, които са постигали коефициент от над 40 в един мач:

1. Георги Георгиев (Локомотив) – 52
2. Мартин Механджиев (Блейдс) – 47
3. Джордже Даскалович (Лъвовете) – 46
4. Мартин Механджиев (Блейдс) – 45
5. Димитър Станиславов (Локомотив) – 42
Асен Милушев (Паляците) – 42
7. Мартин Механджиев (Блейдс) – 41
Мартин Механджиев (Блейдс) – 41
Цветан Михайлов (София Булс) – 41
Джордже Даскалович (Лъвовете) – 41

Най-голям коефициент в кръга (на базата на статистиките от двубоите, а не на класацията за най-полезен състезател на кръга) има Джордже Даскалович от Лъвовете – 41. След него е Христо Попов от Лонекс с 39. С по 32 са Димитър Станиславов от Локомотив и Петър Иванов от Хелга. Топ 5 допълва Атанасиос Моногенис от Пейпър Кор Костенец с коефициент от 30.

Най-резултатни в кръга станаха Светослав Петров от Зелените и Джордже Даскалович от Лъвовете с по 30 точки. 27 реализира Атанасиос Моногенис от Пейпър Кор Костенец, а Христо Попов от Лонекс е четвърти с 26. По 25 вкараха Йосиф Чернашки от София Булс и Любомир Кочев от Олд Таймърс.

Най-добър борец на кръга е Христо Попов от Лонекс с 20 овладени топки под двата коша. След него е Петър Иванов от Хелга със 17 борби. По 16 имат Джордже Даскалович от Лъвовете и Асен Милушев от Паляците. С 13 пък е Михаил Димитров от Олд Таймърс.

С най-много асистенции в кръга са Мартин Механджиев от Блейдс, Христо Христов от Лъвовете, Илиян Василев от Лъвовете, Живко Радевски от Хелга и Георги Георгиев от София Булс като всички имат по 6 точни завършващи подавания.

С най-много откраднати топки е Илиян Василев от Лъвовете – 7. Мартин Механджиев от Блейдс и Никос Карвелас от Крейзи Малакес имат по 5. С по 4 са Цанислав Димитров от Зелените, Димитър Христов от Блейдс, Милен Виденов от Паляците, Бойко Петков от Паляците и Михаил Димитров от Олд Таймърс.

С най-много чадъри е Алберт Черногоров от Дървоядите – 3. С по 2 са Борислав Лашев от Пейпър Кор Костенец, Марсел Иринчев от Крейзи Малакес, Христо Попов от Лонекс и Светослав Шарков от Лъвовете.

Георги ГеоргиевНай-полезният състезател за единадесетия кръг Георги Георгиев от Локомотив пък получи наградата си.

ТУК можете да видите всички резултати от кръга, като на същото място ще намерите и статистиката от всеки един двубой.

В страницата на НАЛБ във Фейсбук можете да намерите още много информация, както и интересни снимки – https://www.facebook.com/NALB.BG.

Не пропускайте и интересните игри с награди (луксозни шапки, осигурени от New Era) в страницата на НАЛБ във Фейсбук.