Иван Иванов – MVP на единадесетия кръг във II дивизия

922

Иван ИвановИван Иванов от отбора на Фитстоун е най-полезният състезател на единадесетия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. Иванов ще получи наградата си днес, в Събота, на 07.01.2017 година, когато неговият тим се изправя срещу Дървоядите-Рафи от 16:30 часа в зала Овергаз Арена. ТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Двубоят между Фитстоун и София Хоукс от единадесетия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2016/2017 беше наистина оспорван и интригуващ. Напомняме, че двата отбора се срещнаха в серията за третото място във втора дивизия през миналия сезон, като тогава от София Хоукс се наложи с 2:0 в серията. Тимът на Фитстоун обаче е силно подмладен, разполага с дълга скамейка и под вещото ръководство на Любомир Праматаров се справя меко казано успешно през настоящата кампания. Неслучайно и Фитстоун завърши на върха в класирането в края на първия полусезон с баланс от 8 победи и 3 загуби – заедно с още 4 отбора със същия баланс, което пък говори достатъчно за оспорваността в дивизията. В 11-ия кръг Фитстоун се наложи над София Хоукс с 90:89 в невероятен мач, като „ястребите“ имаха стрелба в последната секунда, с която можеха да извоюват победата. Тук е мястото да отбележим и че от Фитстоун вкараха цели 48 точки от тройката след 16 тройки. Истински лидер за Фитстоун беше Иван Иванов. Той не напусна терена нито за секунда и завърши с трипъл-дабъл от 24 точки (5/8 за 2 точки, 4/11 за 3 точки и 2/4 от линията за наказателни удари), 15 асистенции и 10 борби. Така той записа и първия си трипъл-дабъл в НАЛБ. Постоянството, което демонстрира Иванов, както и лидерските качества, благодарение на които е основният заподозрян да поведе своите съотборници във всеки един мач, правят Фитстоун един от фаворитите през настоящия сезон във втора дивизия, а Иван Иванов несъмнено може да се намеси в борбата и за индивидуалните отличия в края на сезона. До момента през сезона той е лидер във втора дивизия както по асистенции (9.25 средно на мач), така и по откраднати топки (3.25 средно на мач). Към тях той добавя и 14.63 точки, както и 6.63 борби. 28-годишният представител на школата във Видин играе най-силния си сезон в НАЛБ, като отново напомняме, че освен индивидуалната статистика, взимаме предвид и представянето на отбора, за което основна заслуга има именно Иван Иванов. Преди началото на сезон 2016/2017 той има 50 мача в кариерата си в НАЛБ и заема трето място във вечната класация за най-много асистенции. Той е и 12-и в класацията при „крадците“, а по всичко личи, че се е устремил към още по-предно класиране в края на настоящия сезон. И така след като през миналия сезон спечели първото си индивидуално отличие за най-полезен състезател на кръга, сега Иван Иванов напълно заслужено прибавя ново такова в колекцията си.

Трябва да отбележим, че към класацията за единадесетия кръг е причислен и отложеният мач между Гуми-Нет и Фитстоун от четвъртия кръг.

Иван ИвановНай-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Иван Иванов от Фитстоун. Той постигна коефициент от 36, а тимът му се наложи с 1 точка разлика над София Хоукс. По този начин Иванов събра 35 точки за класацията. С 22 точки за класацията е Теди Буков от София Ентъртейнмънт (коефициент от 27 и победа на тима му над Монстарс с 5 точки разлика). Трети в класацията за най-полезен състезател на кръга е Джордже Даскалович от Паляците с 21 точки (коефициент от 38 и победа на тима му със 17 точки разлика над Джобтайгър Дюдс). Любомир Орешаров от Фитстоун е с 19 точки за класацията (коефициент от 20). Топ 5 допълват Станислав Иванов от Гуми-Нет с 18 точки за класацията (коефициент от 19 и победа на тима му над БГО Софтуер Булс с 1 точка разлика) и Кристиян Георгиев от София Ентъртейнмънт отново с 18 точки за класацията (коефициент от 23).

Денис ВасилевНай-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Денис Василев от Монстарс – 39. На второ място е Асен Милушев от Паляците с 38. Коефициент на полезно действие от 36 постигна Иван Иванов от Фитстоун. Четвърти е Станислав Иванов от Гуми-Нет с 28. Топ 5 допълва Теди Буков от София Ентъртейнмънт с коефициент от 27. Христо Владимиров от Паляците остана с 25.

Най-много точки в кръга вкара Денис Василев от Монстарс – 34. Второ място заемат Станислав Иванов от Гуми-Нет (в мача на тима му срещу БГО Софтуер Булс) и Теди Буков от София Ентъртейнмънт като се отчетоха с по 27. С по 26 точки завършиха Христо Владимиров от Паляците и Станислав Иванов от Гуми-Нет (в мача на тима му срещу Фитстоун). Димитър Йошев от Фитстоун реализира 25 точки.

Николай РътаровНай-много борби в кръга овладя Николай Рътаров от Титаните – 21. На второ място са Денис Василев от Монстарс и Нелсон Бориславов от София Ентъртеймънт с по 17 борби. Четвърти е Борис Недев от София Хоукс с 16. Топ 5 допълват съотборниците Цветан Топалов и Станислав Иванов от Гуми-Нет с по 14 овладени топки под двата коша.

С най-много асистенции в кръга приключи Иван Иванов от Фитстоун – 15. Втори е Радослав Романов от Дървоядите-Рафи с 8. Топ 3 допълват Христо Велчев от Рапидо Куриери, Бойко Петков от Паляците и Петър Бабалиевски от Гуми-Нет с по 7 асистенции.

Най-добри “крадци” на кръга са Георги Гаджев от Дървоядите-Рафи и Владимир Георгиев от Фитсотун с по 5. След тях се нареждат съотборниците Димитър Колев и Радослав Романов от Дървоядите-Рафи, Денис Василев от Монстарс, Асен Милушев и Бойко Петков от Паляците и Филип Неделчев от Рапидо Куриери с по 4 откраднати топки.

Любомир ОрешаровТоп блокировачът в кръга е Любомир Орешаров от Фитстоун (в мача на тима му с Гуми-Нет) с 5 чадъра. На второ място са Любомир Кочев от Рапидо Куриери, Асен Милушев от Паляците и Кристиян Георгиев от София Ентъртейнмънт с по 3. След тях се нареждат Нелсон Бориславов от София Ентъртейнмънт, Любомир Орешаров от Фитстоун (в мача на тима му срещу София Хоукс), Борис Недев от София Хоукс и съотборниците Преслав Стефанов и Николай Иванов от Джобтайгър Дюдс с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг във втора дивизия: Кирил Николов (Титаните)
Най-полезен състезател на втория кръг във втора дивизия:
Николай Рътаров (Титаните)
Най-полезен състезател на третия кръг във втора дивизия: Кирил Николов (Титаните), Николай Рътаров (Титаните), Мартин Механджиев (София Хоукс), Даниел Дончев (Рапидо Куриери)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг във втора дивизия: Теодор Велчев (Рапидо Куриери)
Най-полезен състезател на петия кръг във втора дивизия: Мартин Механджиев (София Хоукс), Теодор Велчев (Рапидо Куриери), Андрей Митрев (Дървоядите-Рафи)
Най-полезен състезател на шестия кръг във втора дивизия: Светослав Петров (БГО Софтуер Булс)
Най-полезен състезател на седмия кръг във втора дивизия: Георги Георгиев (БГО Софтуер Булс)
Най-полезен състезател на осмия кръг във втора дивизия: Николай Рътаров (Титаните), Светослав Петров (БГО Софтуер Булс), Борис Недев (София Хоукс)
Най-полезен състезател на деветия кръг във втора дивизия: Мартин Механджиев (София Хоукс), Станислав Иванов (Гуми-Нет)
Най-полезен състезател на десетия кръг във втора дивизия: Даниел Запрянов (София Ентъртейнмънт), Кристиян Георгиев (София Ентъртейнмънт), Руслан Брезов (Дървоядите-Рафи)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг във втора дивизия: Иван Иванов (Фитстоун)

Станислав Иванов и Марин МеханджиевНай-полезният състезател на деветия кръг във втора дивизия за сезон 2016/2017 Станислав Иванов от Гуми-Нет получи наградата си.

Даниел Запрянов, Марин Механджиев и Кристиян ГеоргиевНай-полезните състезатели на десетия кръг във втора дивизия за сезон 2016/2017 Даниел Запрянов и Кристиян Георгиев от София Ентъртейнмънт също получиха наградите си.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG