Иван Комитов: НАЛБ ми носи чудесни емоции

905

За нас е истинско удоволствие да дадем думата на Иван Комитов. Той дебютира в Националната аматьорска лига по баскетбол през сезон 2018/2019. Отборът на Алфа също дебютира в НАЛБ през сезон 2018/2019, а Комитов е натоварен с тежката задача да бъде треньор на тима. Той взима участие само в 1 двубой като състезател, отдавайки се изцяло на треньорската си дейност. Всеотдайността му е оценена, като Иван Комитов е треньор в Мача на звездите на НАЛБ за четвърта дивизия още в дебютния си сезон. Освен това завършва на трето място в анкетата за най-добър треньор на годината. Отборът на Алфа демонстрира невероятно израстване в хода на сезона и неслучайно Комитов има амбиции за триумф в четвърта дивизия през сезон 2019/2020. Вижте как отговори Иван Комитов на въпросите ни, какво е желанието му за развитието на Алфа, а и какво сподели за организацията на НАЛБ.

ТУК може да откриете повече информация относно първенството на НАЛБ през сезон 2019/2020.

Ето какво сподели Иван Комитов:

Здравей! Най-напред бихме искали да поздравим теб и целия отбор на Алфа за отличното представяне в първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019! Използваме възможността да благодарим и за спортсменския дух, който демонстрирахте по време на участието си в НАЛБ! За нас е чест, че сте част от НАЛБ!

Благодаря! Ние също благодарим за предоставената възможност да се състезаваме в тази чудесна лига и да бъдем част от организацията на НАЛБ!

Отборът на Алфа приключи участието си в първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019. Доволни ли сте от представянето си?

Остана леко разочарование след последния плейофен мач, в който загубихме от големия фаворит в нашата дивизия – отборът на Енигма Фойерверк, но като цяло сме доволни от израстването, което показахме и че успяхме все пак да стигнем до плейофите след кошмарното начало на сезона.

Продължавате участието си в НАЛБ и през сезон 2019/2020, а вероятно и в турнира за купата на НАЛБ за сезон 2018/2019. Какви са очакванията ви за турнира за купата през този сезон, а и за следващия сезон, когато отново ще се състезавате в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ?

За купата все още не знаем в какъв състав ще излезем, тъй като част от момчетата няма да бъдат в София през лятото, нямаме сериозни очаквания, но ще се опитаме да стигнем възможно най-напред. Що се отнася до първенството догодина – определено вярваме, че имаме качествата да го спечелим и да се класираме в трета дивизия.

Дебютира в НАЛБ през сезон 2018/2019, като веднага се натовари с тежката задача да бъдеш треньор. Какви са впечатленията ти от първия ти допир до НАЛБ и как приемаш отговорната задача да си треньор?

С тази тежка задача ме натовари моят много близък приятел – Мариян Фамилиянов, който искаше да организира свой отбор и понеже от години се интересувам от баскетболната му кариера и съм му помагал да се изгражда като играч, реши, че ще бъда подходящ кандидат за тази позиция. Първите ми впечатления са чудесни, горя в играта като всеки един от играчите и на всеки мач има много заряд. Засега гледам да мотивирам момчетата, повече идеи давам за защитната игра на отбора, но имам още много да уча, докато мога да се нарека истински треньор.

Какво ви дава НАЛБ и какво ви мотивира да сте част от организацията?

НАЛБ ми носи едни чудесни емоции и възможност да прекарвам време близо до един от любимите си спортове с част от приятелите си. Иначе много искам да помагам на момчетата от отбора с каквото мога – дали ще видя нещо отстрани, което те не виждат докато са на терена, дали ще успея да ги мотивирам, дали с някой лев. (смее се)

В последните няколко месеца демонстрирахте невероятна игра, като завършихте втория полусезон с положителен баланс, достигнахте до участие в плейофите и затруднихте максимално един от фаворитите за титлата в дивизията Енигма Фойерверк по време на двубоите си от четвъртфиналната фаза. Определено загатнахте, че разполагате с огромен потенциал. Освен да се забавлявате, което показахте, че умеете прекрасно, какви са целите пред отбора на Алфа?

Целта пред отбора винаги е била да се изграждаме и подобряваме, в последните месеци наистина успяхме да играем все по-добре и по-добре. Надяваме се през следващия сезон развитието в отбора да продължи и да се класираме в по-горната дивизия, разбира се.

Как оценявате нивото на конкуренцията в НАЛБ и конкретно в четвърта дивизия?

Понеже това е първият ми активен допир с аматьорския баскетбол нямам особена база за сравнение, но определено се получават много интересни мачове и през сезона видяхме, че някои отбори, които се считат за аутсайдери могат сериозно да затруднят фаворитите. Имаше обаче два отбора, които се откроиха като определено по-качествени от останалите и това бяха Форест Бойс Ботевград и Енигма Фойерверк. Очаквам те да играят финал в нашата дивизия.

Какво би казал на тези, които се чудят дали да участват в НАЛБ?

Ако имат какъвто и да е интерес към спорта – да заповядат! Организацията е сериозна, повечето отбори играят хубав баскетбол. Всеки, който има и капка спортна злоба, ще бъде очарован от НАЛБ.

И за финал, какво ще пожелаеш на отборите, които продължават борбата си за призовите места във всяка от четирите дивизии, а и на всички, които продължават участието си в НАЛБ и през сезон 2019/2020?

Първо, искам да поздравя отборите, които продължават участието си и да им пожелая успешен завършек на сезона! На всички отбори пожелавам да бъдат здрави и сплотени, да се опазят от контузии и препирни, както и положителни емоции през новия сезон!