Иван Пейков: НАЛБ предоставя всички необходими условия, за да се насладим на тръпката от баскетбола

612

Иван ПейковПродължаваме с интервютата с представители на дебютантите в Националната аматьорска лига по баскетбол. Преди настоящата кампания или по време на нея не сме публикували интервюта със само 3 отбора, което предстои да се случи.

Ред е на Жан Плод и Иван Пейков. Чисто нов отбор за НАЛБ и всъщност последният записал се преди началото на шампионата. Пейков пък е ангажиран организационно с тима. Потърсихме го, за да ни разкаже малко повече за впечатленията на Жан Плод от НАЛБ, както и за амбициите пред тима. Вижте какво сподели той:

НАЛБ: Здравей! Отборът на Жан Плод играе първия си сезон в Националната аматьорска лига по баскетбол. Какви са впечатленията ви до момента?

Иван Пейков: Здравейте! До момента сме много доволни. Организацията и останалите участници са на високо ниво. НАЛБ предоставя всички необходими условия, за да се насладим на тръпката от баскетбола.

НАЛБ: Какви са амбициите ви за класиране през настоящия сезон?

Иван Пейков: Даваме най-доброто на дадения момент и имаме амбицията да се класираме възможно най-напред. Предвид факта, че се изграждаме като отбор в движение и след началото на сезона не очакваме класирането да отговори на целите ни.

НАЛБ: Любов към играта ли е основната ви мотивация да сте част от цялата инициатива?

Иван Пейков: Да! Любовта към играта, тръпката от състезателния дух и чувството след като дадем всичко от себе си на терена са основната ни мотивация.

Иван ПейковНАЛБ: А каква е твоята лична мотивация да се ангажираш организационно с тима?

Иван Пейков: В интерес на истината с организацията се занимаваме колективно. Моята лична мотивация идва от желанието да играем баскетбол, а не просто да се събираме „да похвърляме“, за което е нужно високо ниво на организация. Смятам, че НАЛБ предлага перфектна възможност за това.

НАЛБ: Какво смяташ за организацията в НАЛБ?

Иван Пейков: Както споменах вече няколко пъти, аз съм много доволен от организацията. Правилата са ясни и прозрачни. Ръководството е отворено към дискусии и предложения, което позволява организацията да се подобрява непрекъснато. Новите решения се комуникират предварително, а организаторите проявяват нужната гъвкавост, за да осъществят едно приятно изживяване. Практика, която особено ми харесва, е наличието на статистика след всеки мач, но и в електронен вариант за целия сезон.

НАЛБ: Има ли нещо, което смяташ, че е добре да се промени в НАЛБ?

Иван Пейков: Изненадан съм, че НАЛБ няма спонсори. След провеждането на този сезон и публичността, която се създава с присъствието в социалните мрежи, в основните спортни медии и чрез пълните трибуни на мачовете смятам, че евентуален спонсор би спечелил от една насочена и сполучлива рекламна кампания.

НАЛБ: Смяташ ли, че НАЛБ може да постигне една от основните си цели, а именно обединение на хората, които истински обичат баскетбола?

Иван Пейков: Смятам, че НАЛБ вече постигна една важна част от тази цел, а именно да създаде подходяща организация, да привлече разнородни отбори, а също и да създаде истинско баскетболно преживяване, в което отборите излизат на терена с хъс и мотивация, но спазвайки определни правила и уважавайки противника.

Жан ПлодНАЛБ: Какви перспективи виждаш пред каузата на НАЛБ?

Иван Пейков: Гледайки напред смятам, че НАЛБ разполага с всичко нужно, за да популяризира баскетбола в България и да обедини непрофесионалистите, които имат желанието да играят и да се занимават сериозно с този спорт.

НАЛБ: Благодарим много! Успех на теб и на целия ти отбор през настоящия сезон!

Иван Пейков: И аз благодаря!

Благодарности на Иван Пейков за добрите думи! Както сме казвали доста пъти, вярваме, че ясните и прозрачни правила, следваните принципи, обратната връзка и желанието за работа са едни от най-основните елементи за развитие. А точно това, че НАЛБ се справя и без спонсори, е нещото, което би трябвало да е най-привлекателно за евентуални инвеститори. Пожелаваме успех както на Иван Пейков, така и на всички негови съотборници, а и на отбора на Жан Плод като цяло!