Иван Фърков: НАЛБ покрива всички нива на организация, което е похвално и заслужава адмирации

281

Ръководителят на Бай Дъ Уей Иван Фърков даде интервю за официалния сайт на НАЛБ след края на първия полусезон в първенството. Бай Дъ Уей завърши първия полусезон на 12-ото място в класирането на Втора дивизия с баланс от 3 победи и 10 загуби. Ето какво каза Фърков относно представянето на тима си, бъдещите цели и организацията на мероприятията в НАЛБ:

– В разгара на сезона сме. Доволен ли си от представянето на отбора си до момента в кампанията?

– За съжаление представянето ни, по-скоро резултатите ни, не са това, което бихме искали да бъдат. За наше съжаление бяхме с много къса скамейка на повечето мачове през първата половина на сезона и това се отрази на резултатите ни. Иначе, отборът ни тази година не играе лош баскетбол, просто не ни стигат силите за цял мач и според статистиката губим мачовете в третата част.

– Какви са целите пред тима ви до края на сезона?

– Искаме да подобрим играта си в защита и да се изкачим нагоре в класирането. Имаме нови състезатели, с които се надявам, че ще успеем да постигнем повече победи.

– Доволни ли сте от организацията в НАЛБ – както от непосредствената организация на мероприятията, така и от всички детайли, които вече са се превърнали в неизменна част от НАЛБ? Има ли елемент, който би искал да отбележиш специално?

– Организацията в НАЛБ е на високо ниво, което мога да твърдя в сравнение с еквивалента в Шотландия, където играя в един от местните отбори. НАЛБ покрива всички нива на организация, бива медиатор в спорове и претенции между отбори и играчи, което е похвално и заслужава адмирации.

– Какво си пожелавате за новата година?

– Пожелавам на себе си и момчетата най-вече да сме здрави, без контузии и да се радваме на играта, която толкова обичаме.

– Какви са плановете за развитие на отбора? Макар и все още да е далече, какво да очакваме от тима ви през сезон 2023/2024?

– Работим вече върху селекцията си за следващия сезон. Искаме да привлечем обратно към баскетбола двама бивши състезатели на високи позиции, с които сме играли като младежи, като така да подсилим състава и да се борим отново за титлата, както през миналия сезон, когато отпаднахме в последната секунда на последния мач от полуфиналната серия.