Илиев – MVP на 19-ия кръг

702

Стефан ИлиевСлед изиграването на всички срещи от деветнадесетия кръг*, за най-полезен състезател беше избран Стефан Илиев от отбора на ЛонексИлиев ще получи наградата си преди мача на отбора си от двадесетия кръг.

Изборът за MVP на кръга пада върху състезател от отбор-победител, като от коефициента на състезателя се вади разликата, с която отборът му бие (за да може винаги отборите на призьорите да са спечелили равностойни мачове). За този кръг най-много точки за класацията събра Христо Гатев от Олд Таймърс, който постигна коефициент от 44, а отборът му победи Пейпър Кор Костенец с 3 точки разлика – Христо Гатев има 41 точки за класацията. Гатев обаче е печелил награда за най-полезен състезател на кръга, а политиката на НАЛБ и на сътрудниците от Airball.bg, които осигуряват наградата, е тази награда да достигне до максимално много състезатели. Реваншът към Гатев и другите, които са били първи в класацията по повече от веднъж, ще е в историята на НАЛБ, където ще бъдат вписани като най-полезни за всеки кръг, за който са били първи в класацията (заедно със състезателите, които са взели наградата). Втори за този кръг стана Стефан Илиев от Лонекс, който постигна коефициент от 42, а отборът му победи с 14 точки разлика Локомотив (след продължение), което донесе 28 точки на Илиев за класацията. Трети остана Любомир Кочев от Олд Таймърс с коефициент от 20 и 17 точки за класацията.

С коефициентите, които постигнаха в този кръг Христо Гатев от Олд Таймърс и Стефан Илиев от Лонекс, те записват имената си (Гатев за втори път) в списъка със състезатели, които са постигали коефициент над 40 в един двубой:

1. Георги Георгиев (Локомотив) – 52
2. Мартин Механджиев (Блейдс) – 47
3. Джордже Даскалович (Лъвовете) – 46
4. Мартин Механджиев (Блейдс) – 45
5. Христо Гатев (Олд Таймърс) – 44
6. Димитър Станиславов (Локомотив) – 42
Асен Милушев (Паляците) – 42
Христо Гатев (Олд Таймърс) – 42
Стефан Илиев (Лонекс) – 42
10. Мартин Механджиев (Блейдс) – 41
Мартин Механджиев (Блейдс) – 41
Цветан Михайлов (София Булс) – 41
Джордже Даскалович (Лъвовете) – 41
14. Георги Георгиев (Локомотив) – 40

Христо ГатевВ този кръг падна рекордът за най-много борби в един мач, като постижението от 24 на Джордже Даскалович от Лъвовете беше подобрено от Христо Гатев от Олд Таймърс, който овладя цели 27 топки под двата коша.

Ето го и любимия списък с рекорди:

Най-много точки в един мач – Руслан Богданов от Своге – 46; за сезона – Георги Георгиев от Локомотив – 38

Най-много тройки в един мач – Васил Голов от Олд Таймърс – 11

Най-много борби в един мач – Христо Гатев от Олд Таймърс – 27

Най-много асистенции в един мач – Александър Войнов от Локомотив – 11

Най-много откраднати топки в един мач – Мартин Механджиев от Блейдс – 10

Най-много чадъри в един мач – Петко Гатев от Зелените – 5

Най-голям коефициент в кръга пък (на базата на статистиките от двубоите, а не на класацията за най-полезен състезател на кръга) има Христо Гатев от Олд Таймърс – 44. След него е Стефан Илиев от Лонекс с 42, а с 35 е Асен Милушев от Паляците. На четвърто място пък е Георги Георгиев от Локомотив с 32.

Най-резултатен в кръга стана Георги Георгиев от Локомотив с 37 точки. След него се нареди Христо Христов от Лъвовете с 32, а трети остана Христо Гатев от Олд Таймърс с 31. 25 пък вкара Стефан Илиев от Лонекс.

Най-добър борец на кръга е Христо Гатев от Олд Таймърс с 27 овладени топки под двата коша. Втори с 20 борби е Джордже Даскалович от Лъвовете, а трети с по 14 са Стефан Илиев от Лонекс и Асен Милушев от Паляците.

С най-много асистенции в кръга са Стефан Илиев от Лонекс и Мартин Милиев от Паляците, като и двамата направиха по 9 точни завършващи подавания. С 6 асистенции се отличи Йоаннис Моногенис от Пейпър Кор Костенец, а Илиян Василев от Лъвовете и Христо Попов от Лонекс останаха с по 5.

С най-много откраднати топки е Димитър Станиславов от Локомотив – 6. Стефан Илиев от Лонекс е с 5, а с по 4 са Мартин Милиев от Паляците и Пламен Димитров от София Булс.

С най-много чадъри е Георги Романов от Дървоядите – 4. С 3 е Асен Милушев от Паляците, а с 2 – Христо Владимиров от Паляците.

ТУК можете да видите всички резултати от кръга, като на същото място ще намерите и статистиката от всеки един двубой.

В страницата на НАЛБ във Фейсбук можете да намерите още много информация, както и интересни снимки – https://www.facebook.com/NALB.BG.

Отново в страницата на НАЛБ във Фейсбук вече можете да се наслаждавате и на клипове от срещите в НАЛБ, и по-конкретно на buzzer beaters (успешни стрелби в последните секунди на някоя от частите).

* Мачът между Хелга и Зелените от деветнадесетия кръг ще се включи в статията за двадесетия кръг заради времето, по което ще се играе. Това е и причината в тази статия да не фигурира снимка с наградения най-полезен състезател за предходния кръг.