Илиян Петков: НАЛБ дава възможност на хора като мен да се забавляват с приятелите си

579

Ръководителят на Балканъ Илиян Петков даде интервю за официалния сайт на НАЛБ след края на първия полусезон в първенството. Балканъ завърши първия полусезон на второто място в класирането на Втора дивизия с баланс от 12 победи и 1 загуба. Ето какво каза Петков относно представянето на тима си, бъдещите цели и организацията на мероприятията в НАЛБ:

– В разгара на сезона сме. Доволен ли си от представянето на отбора си до момента в кампанията?

– На първо място съм много доволен, че чисто организационно сме на ниво през този сезон. Много доволен съм също и от това, че успяваме да се забавляваме на терена и да бъдем здрави, а добрите резултати през този полусезон са бонус.

– Какви са целите пред тима ви до края на сезонa?

– Целта пред този отбор от ден първи е само една и тя е просто да се забавляваме! Колкото и да е клиширано, това е единствената цел, която сме си поставили в началото на сезона. През миналия сезон бяхме на косъм да не се класираме за плейофите, а завършихме с достоен полуфинал. Този сезон сме стабилни, но ще видим в края му какво ще постигнем.

– Доволни ли сте от организацията в НАЛБ – както от непосредствената организация на мероприятията, така и от всички детайли, които вече са се превърнали в неизменна част от НАЛБ? Има ли елемент, който би искал да отбележиш специално?

– Лично за себе си мога да кажа, че НАЛБ е на много добро ниво. Който мисли, че е много лесно да менажираш 50 отбора, според мен е сериозно заблуден. Честно казано не мога да изтъкна определен детайл, който ми харесва или обратното. За мен е важно, че НАЛБ дава възможност на хора като мен, които отдавна са приключили с любимата игра, просто да се забавляват заедно с приятелите си. Всичко останало подлежи на промяна и подобрение.

– Какво си пожелавате за новата година?

– Пожелавам на целия ни отбор само и единствено да сме здрави.

– Какви са плановете за развитие на отбора? Макар и все още да е далече, какво да очакваме от тима ви през сезон 2023/2024?

– Нямаме абсолютно никакви планове за новия сезон. Единственото, което мога да кажа е, че искаме да участваме и през новия сезон. Когато му дойде времето, ще седнем и ще обсъдим с момчетата детайлите.