Индивидуалните профили в сайта на НАЛБ са завършени!

744

ГотовоИзключително сме щастливи да обявим, че още едно от нововъведенията, които бяхме планирали за този сезон и за които работихме доста усилено, вече е факт.

Става дума за индивидуалните профили на състезателите, които някога са участвали в Националната аматьорска лига по баскетбол. През този сезон бяха създадени профили на абсолютно всички участници в НАЛБ не само за настоящия сезон, но и за предишните 3. По този начин всеки състезател, участвал някога в НАЛБ, има свой профил в сайта на НАЛБ, в който е отразена подробната му средна статистика.

В първите 2 сезона на НАЛБ няма пълна статистика и за индивидуалните профили информацията е извадена от официалните протоколи на срещите, като в профилите на играчите са отразени брой мачове, общо точки, средно точки и средно фалове. От сезон 2013/2014 в НАЛБ има пълна статистика, като тя може да бъде намерена в индивидуалния профил на всеки участник (включително проценти при стрелбата за 2 точки, за 3 точки и от линията за наказателни удари). В индивидуалните профили на всички състезатели може да бъде намерена и подробна легенда.

Състезанията в индивидуалните профили за всеки сезон условно се делят на 2 – първенство (редовен сезон и плейофи) и турнир за купата. Много лесно можете да се ориентирате и кой състезател за кой отбор е играл в дадения турнир.

Разбира се, в сайта ни вече може да бъде открит и интерактивен съставът на всеки отбор, участвал някога в НАЛБ. Всички профили на състезателите, които играят в НАЛБ през този сезон, са запълнени и с град на раждане, позиция, ръст и тегло, като информацията е попълнена и за голяма част от състезателите, които вече не играят в Националната аматьорска лига по баскетбол. За тези, които все още нямат подобна информация – продължаваме да попълваме. Пълната статистика на всеки състезател от настоящия сезон е въведена на състезателите, които са приключили с участието си за сезона, като такава ще е и практиката – след края на първенството или турнира за купата, когато даденият отбор приключи с участието си, ще бъде въвеждана информацията за всички състезатели от отбора. За текущи статистики по време на сезона можете да използвате страницата на НАЛБ в SportingPulseТУК.

Какво предстои? Моделът, на който се стремим да подражаваме като цяло, определено не е българската баскетболна действителност. Желанието ни, за да направим още едно нещо, което в България не е правено, е в индивидуалния профил на всеки състезател да се генерират и общите, а и средните, показатели на дадения състезател за цялата му кариера в Националната аматьорска лига по баскетбол.

И с подобрената визия на сайта на НАЛБ в течение на сезона, предстоят още съвсем малки и козметични дейности по подобрение на сайта, които искаме да завършим до края на настоящия сезон. Отдавна изпълнихме всичките си идеи, свързани със сайта, планирани за настоящия сезон, като сме благодарни за съдействието, обратната връзка и мотивацията от страна на участниците в НАЛБ!

Секцията с Историята е готова отдавна, а във връзка и с наближаващата кулминация в първенството на НАЛБ, представяме 3 таблици с имена, които определено вече са останали в историята.

Редовни сезони

Редовен сезон

Плейофи

Плейофи

Турнири за купата

Турнир за купата

Знаете ли, че...А знаете ли…кой е състезателят с най-много мачове в рамките на един сезон в НАЛБ до момента? Това е Боян Гагов от отбора на Рапидо. През сезон 2013/2014 той взима участие в цели 31 мача – 21 от редовния сезон, 8 плейофни (две от сериите на Паляците тогава завършват в по 3 мача), както и 2 мача в турнира за купата (когато Гагов се състезава за Блейдс). След него с 30 мача за същия сезон е съотборникът му Мартин Милиев. По 29 двубоя за същия сезон имат Георги Спасов и Георги Романов от Дървоядите.

Най-високият участник в НАЛБ до момента пък е Горан Кошанин от Олд Таймърс – висок 213 сантиметра. Най-младият е Жулиен Живков от Слава 99, който е роден на 11 Юли 1997 година.

Всички тези факти, както и много други, можете да откриете в сайта на НАЛБ.