Калеб Акенс – MVP на Март в III дивизия

617

Калеб АкенсКалеб Акенс от Фантомс е най-полезният състезател за месец Март 2017 година в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2016/2017, София. Той ще получи наградата си на 08.04.2016 година, Събота, от 16:30 часа, когато неговият тим се изправя срещу София Скай Уокърс във втори мач от осминафиналната серия.

След обявените всички 15 награди за най-полезен състезател на кръга в трета дивизия дойде време и за петата и последна месечна награда за сезон 2016/2017.

ТУК можете да си припомните критериите за определяне на най-полезния състезател на месеца.

Трябва да отбележим и че формално в трета дивизия през месец Март 2017 година бяха изиграни 2 кръга, което означава, че не би трябвало да се обособява отделна награда за месеца (тъй като няма поне 3 кръга в него), но преценихме, че не е редно да разграничаваме трета дивизия от първа и втора (в които бяха изиграни по 3 кръга).

Номер 1 в класацията за Март е Калеб Акенс от Фантомс със среден коефициент от 33.50 (67 за 2 мача). На второ място се нарежда Йоаннис Кесисис от Мечките с 31.50 среден коефициент (63 за 2 мача). Трети с общ коефициент от 54 за 2 мача или средно по 27.00 на мач е Петър Данчев от Топ Тен. Ангел Братанов от Топ Тен е след тях – с 26.00 (общо 52 за 2 мача). С по 25.50 коефициент (51 за 2 мача) са Деян Михов от Кралете, Борислав Георгиев от Скравена и Иван Паничерски от Волтрон.

Калеб АкенсОтборът на Фантомс завърши на второ място в редовния сезон в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017, а сега има поредни поводи за гордост. Вилиян Милчев стана най-полезен състезател на петнадесетия кръг в трета дивизия, като се превърна в третия представител на Фантомс, който стига до отличието за MVP на кръга в рамките на сезон 2016/2017. Преди него това бяха правили Калеб Акенс и Деян Вълчев. Вълчев пък наскоро беше обявен за най-полезен състезател на месец Февруари 2017 година в трета дивизия. Ето, че след 3 награди за най-полезен състезател на кръга, дойде време и Калеб Акенс да стигне до своето първо отличие за MVP на месеца. Роденият в Абуджа през 1994 година нигериец прави невероятен сезон, в който записва средни показатели от 13.3 точки, 19.6 борби, 3.7 чадъра, 3.1 откраднати топки и 1.0 асистенция за 10 мача. Акенс записва блестящ прогрес спрямо сезон 2015/2016 и несъмнено е неразривна част от успехите на Фантомс през настоящия сезон. Той дава сериозна заявка и за нови индивидуални отличия за целия редовен сезон, но това, което със сигурност е по-важно както за него, така и за целия отбор на Фантомс, е че с подобни изяви на 22-годишния Калеб Акенс отборът на Фантомс може да постигне още много през настоящия сезон (несъмнено за добрите перспективи допринася и отличното класиране в редовния сезон). С физиката и борбеността си състезателят е невероятен стълб в подкошието, за какъвто могат да завидят повечето отбори и от трите дивизии в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София. А след 20 мача в кариерата си в НАЛБ напълно заслужено Калеб Акенс достига и до поредното си индивидуално отличие.

Този път няма да описваме лидерите в отделните категории, тъй като те съвпадат с тези, които ще бъдат обявени за края на редовния сезон.

За историята:

Най-полезен състезател на месец Октомври 2016 година в трета дивизия: Петър Данчев (Топ Тен)
Най-полезен състезател на месец Ноември 2016 година в трета дивизия: Момчил Маринов (Виваком)
Най-полезен състезател на месец Януари 2017 година в трета дивизия: Ангел Братанов (Топ Тен)
Най-полезен състезател на месец Февруари 2017 година в трета дивизия: Петър Данчев (Топ Тен), Момчил Маринов (Виваком), Деян Вълчев (Фантомс)
Най-полезен състезател на месец Март 2017 година в трета дивизия: Калеб Акенс (Фантомс)

Всички резултати и статистики от всички срещи до момента могат да бъдат открити ТУК.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG