Калоян Труфчев: Надявам се да сме оставили всичко негативно в първата половина на сезона

329

Ръководителят на София Уориърс Калоян Труфчев даде интервю за официалния сайт на НАЛБ след края на първия полусезон в първенството. София Уориърс завърши първия полусезон на 11-ото място в класирането на Трета дивизия с баланс от 4 победи и 9 загуби. Ето какво каза Труфчев относно представянето на тима си, бъдещите цели и организацията на мероприятията в НАЛБ:

– В разгара на сезона сме. Доволен ли си от представянето на отбора си до момента в кампанията?

– Не, няма от какво да бъда доволен. Мисля, че откакто съм част от отбора, това е най-лошият сезон за него. Доста негативни неща се случиха както на паркета, така и извън него и това повлия на представянето ни до момента. Надявам се да сме оставили всичко негативно в първата половина на сезона.

– Какви са целите пред тима ви до края на сезона?

– Най-важното е да сме здрави, да нямаме повече контузии и да успеем да завършим сезона въпреки скъсения състав поради многото контузени и напуснали отбора.

– Доволни ли сте от организацията в НАЛБ – както от непосредствената организация на мероприятията, така и от всички детайли, които вече са се превърнали в неизменна част от НАЛБ? Има ли елемент, който би искал да отбележиш специално?

– Като цяло сме доволни от организацията в НАЛБ. Ръководството винаги се е справяло много добре с организацията на мачовете, медийното им отразяване, предоставянето на детайлна статистика, връчването на награди. Но винаги има неща, които могат да се подобрят – качеството на заснемането, както и температурата в залата през зимата, която е ясно, че не зависи от НАЛБ.

– Какво си пожелавате за новата година?

– Пожелавам си да бъдем здрави и да нямаме контузии, тъй като няколко състезатели получиха много тежки наранявания през миналата година. Надявам се повече такива да не се случват и всички да са здрави.

– Какви са плановете за развитие на отбора? Макар и все още да е далече, какво да очакваме от тима ви през сезон 2023/2024?

– Много е рано да се говори за такива планове, сега трябва да се концентрираме върху мачовете от втория полусезон. Когато му дойде времето, ще изговорим с момчетата всичко и ще направим детайлен план за следващия сезон.