Коларов – MVP на 21-ия кръг

613

Иван КоларовСлед изиграването на всички срещи от двадесет и първия кръг, за най-полезен състезател беше избран Иван Коларов от отбора на БлейдсКоларов ще получи наградата си преди мача на отбора си от двадесет и втория кръг.

Изборът за MVP на кръга пада върху състезател от отбор-победител, като от коефициента на състезателя се вади разликата, с която отборът му бие (за да може винаги отборите на призьорите да са спечелили равностойни мачове). За този кръг най-много точки за класацията събра Мартин Механджиев от отбора на Блейдс, който постигна коефициент от 34, а отборът му победи Дървоядите с 3 точки разлика – това донесе 31 точки на Механджиев за класацията. Той обаче е печелил награда за най-полезен състезател на кръга, а политиката на НАЛБ и на сътрудниците от Airball.bg (които осигуряват наградата), е тази награда да достигне до максимално много хора. Иначе това щеше да е седмата такава награда за Мартин Механджиев. Реверансът към Механджиев ще бъде, че той, заедно с Иван Коларов, ще бъде вписан в историята на НАЛБ като най-полезен състезател за този кръг. Втори в класацията е именно Иван Коларов – коефициент от 26, т.е. 23 точки за класацията. Трети в класацията е Владимир Петров от Хелга – коефециент от 25, а отборът му победи Локомотив с 12 точки разлика – Петров събра 13 точки за класацията. Четвърти е Венислав Наумов от Блейдс – коефициент от 15 и победа с 3 точки разлика – 12 точки за класацията.

Най-голям коефициент в кръга (на базата на статистиките от двубоите, а не на класацията за най-полезен състезател на кръга) имат Мартин Механджиев от Блейдс и Ивайло Радев от Пейпър Кор Костенец – по 34. Трети с 27 е Емануил Никос от Дървоядите, а четвърти е Иван Коларов от Блейдс с 26. Топ 5 с по 25 допълват Ярослав Тотев от София Булс, Владимир Петров от Хелга и Димитър Станиславов от Локомотив.

Най-резултатен в кръга стана Ивайло Радев от Пейпър Кор Костенец, който реализира 28 точки. Втори с 27 е Мартин Механджиев от Блейдс. 25 вкара Емануил Никос от Дървоядите, а с 24 приключи Георги Георгиев от Локомотив. На пето място е Ярослав Тотев от София Булс с 24.

Най-добър борец на кръга е Ивайло Радев от Пейпър Кор Костенец с 19 овладени топки под двата коша. 17 борби пък хвана Петко Гатев от Зелените. Георги Георгиев от София Булс е с 16, а Станислав Иванов от Локомотив има 14. С по 13 на пето място са Христофор Пешлеевски от Блейдс, Джордже Даскалович от Лъвовете и Димитър Станиславов от Локомотив.

С най-много асистенции в кръга е Христо Христов от Лъвовете – 7. С 6 е Мартин Милиев от Паляците, а с по 5 точни завършващи подавания са Емануил Никос от Дървоядите, Йоаннис Моногенис от Пейпър Кор Костенец, Калин Златанов от Паляците и Владимир Петров от Хелга.

С най-много откраднати топки е Благовест Русев от Пейпър Кор Костенец – 9. Със 7 е Стефан Илиев от Лонекс, а 6 има Пламен Димитров от София Булс. Четвърти с 5 пък е Бойко Петков от Паляците.

С най-много чадъри е Борислав Лашев от Пейпър Кор Костенец – 3. С две блокирани стрелби на противникови състезатели са Илиян Василев от Лъвовете и Георги Георгиев от Локомотив.

Илиян ВасилевНай-полезният състезател за двадесетия кръг Илиян Василев от Лъвовете пък получи наградата си.

ТУК можете да видите всички резултати от кръга, като на същото място ще намерите и статистиката от всеки един двубой.

В страницата на НАЛБ във Фейсбук можете да намерите още много информация, както и интересни снимки – https://www.facebook.com/NALB.BG. Следете ни във Фейсбук и защото скоро ще организираме нови игри с награди.

Отново в страницата на НАЛБ във Фейсбук вече можете да се наслаждавате и на клипове от срещите в НАЛБ, и по-конкретно на buzzer beaters (успешни стрелби в последните секунди на някоя от частите).