Кочев – MVP на четвъртия кръг

717

Любомир КочевСлед изиграването на всички срещи от четвъртия кръг, за най-полезен състезател беше избран Любомир Кочев от отбора на Олд Таймърс. Кочев ще получи наградата си преди мача на отбора му от петия кръг.

Изборът за MVP на кръга пада върху състезател от отбор-победител, като от коефициента на състезателя се вади разликата, с която отборът му бие (за да може винаги отборите на призьорите да са спечелили равностойни мачове). За този кръг най-много точки за класацията събра Мартин Механджиев от Блейдс, но той вече е печелил подобна награда, а политиката на НАЛБ и на партньорите от Airball, които осигуряват наградите за MVP на кръга, е тази награда да достигне до максимално много хора и затова изборът не падна върху Мартин Механджиев (който стана най-полезен състезател на първия кръг). Примерът с Механджиев е следният: Коефициент на Механджиев – 41, Блейдс бие Пейпър Кор Костенец с 18 точки разлика и по този начин Механджиев има 23 точки за класацията.

Примерът със състезателя, който печели наградата за този кръг, е следният: Коефициент на Кочев – 25, Олд Таймърс бие Лъвовете с 6 точки разлика и по този начин Кочев има 19 точки за класацията. Трети с 18 точки остава Антон Миленков от Хелга, който има коефициент от 32, а отборът му (Хелга) бие Лонекс с 14 точки разлика.

Най-голям коефициент в кръга (на базата на статистиките от двубоите, а не на класацията за най-полезен състезател на кръга) има Димитър Станиславов от Локомотив – 42. Веднага след него е Мартин Механджиев от Блейдс с 41. Станислав Иванов от Локомотив е трети с 38. Антон Миленков от Хелга е с 32. Асен Милушев от Паляците е с 30, а с 25, освен Любомир Кочев от Олд Таймърс, са Йордан Дрингов от Блейдс и Христо Христов от Лъвовете.

Най-резултатен в кръга стана Мартин Механджиев от Блейдс с 25 точки. Асен Милушев от Паляците е втори с 23, а с по 22 са Димитър Станиславов от Локомотив и Антон Миленков от Хелга.

Най-добър борец на кръга стана Йордан Дрингов от Блейдс с 15 борби. Христофор Пешлеевски от Блейдс и Станислав Иванов от Локомотив са на второ място с по 13 овладени топки под двата коша.

С най-много асистенции за втори пореден кръг е Мартин Механджиев от Блейдс, като този път той има 9 завършващи подавания. С 8 е съотборникът му Димитър Христов, а с по 7 са Александър Войнов от Локомотив и Христо Христов от Лъвовете.

С най-много откраднати топки е Василис Цамцукакис от Крейзи Малакес – 8. Втори е Димитър Станиславов от Локомотив със 7, а Станислав Иванов от Локомотив е с 5 на третата позиция.

С най-много чадъри (по 2) са Владимир Славов от Лъвовете, Виктор Недялков от Олд Таймърс и дежурният за тази категория Иван Вачков от Лонекс.

Михаил Гицов Най-полезен състезател на третия кръг пък стана Михаил Гицов от Лонекс.

Михаил Гицов

ТУК можете да видите всички резултати от кръга, като на същото място ще намерите и статистиката от всеки един двубой.

В страницата на НАЛБ във Фейсбук можете да намерите още много информация, както и интересни снимки – https://www.facebook.com/NALB.BG.