Леон Лалов: Докато играем ще бъдем част от НАЛБ

475

Леон ЛаловПродължаваме с интервютата с представители на дебютантите в Националната аматьорска лига по баскетбол.

Ред е на Норт Уест и Леон Лалов. Нов отбор за НАЛБ, който се представя все по-добре в мъжкото първенство. Лалов пък е ангажиран организационно с тима, а освен това в последния кръг подобри рекорда за най-много асистенции в един мач. Заедно с Ботев 2012, Норт Уест е другият отбор, който формално е от Враца, макар че в него вече има и състезатели, които нямат общо със Северозападна България. Потърсихме Леон Лалов, за да ни разкаже за впечатленията си от организацията в НАЛБ, както и за абмициите пред тима на Норт Уест. Вижте какво сподели той:

НАЛБ: Здравей! Отборът на Норт Уест играе първия си сезон в Националната аматьорска лига по баскетбол. Какви са впечатленията ви до момента?

Леон Лалов: Първи сезон в НАЛБ, да. Ние сме един от младите отбори, тъй като сме заедно от малко повече от 2 години. Впечатленията ни от НАЛБ са отлични, ценим много организацията и правилата, които тя налага.

НАЛБ: Какви са амбициите ви за класиране през настоящия сезон?

Леон Лалов: Както всеки отбор, предполагам и ние сме си поставили цели, но те са по-скоро реалистични, отколкото мечтани. Основната ни мотивация е това, че сме заедно и се виждаме и забавляваме на игрището.

НАЛБ: Любов към играта ли е основната ви мотивация да сте част от цялата инициатива?

Леон Лалов: Абсолютно, да! Както казах, всички си прекарваме супер, когато сме заедно, а когато го има и състезателния характер, то тогава е още по-приятно.

НАЛБ: А каква е твоята лична мотивация да се ангажираш организационно с тима?

Леон Лалов: Личната ми мотивация е породена от това, че уважавам много всяко едно от момчетата в този отбор, израснали сме заедно и винаги сме се събирали, дори и след дълги прекъсвания. Иначе обичам да съм в тази роля и това ми е по-скоро удоволствие отколкото тежест.

Норт УестНАЛБ: Какво смяташ за организацията в НАЛБ?

Леон Лалов: Мисля, че организацията е отлична. Всичко се върши в точни срокове и по установените правила. Не се сещам за по-добра организация, а съм участвал в доста подобни лиги и смятам, че именно тук намираме сериозност и отговорност.

НАЛБ: Има ли нещо, което смяташ, че е добре да се промени в НАЛБ?

Леон Лалов: Със сигурност има върху какво да се работи. Това, което направихте съвместно с отбора от града, в който съм израснал – Враца, е насоката, в която и ние смятаме, че можем да помогнем, за да се подобрява лигата. Именно изяви и извън София биха били чудесен напредък – за да покажем, че баскетболът е уникална игра, дори и малко позабравена от хората.

НАЛБ: Смяташ ли, че НАЛБ може да постигне една от основните си цели, а именно обединение на хората, които истински обичат баскетбола?

Леон Лалов: Надявам се и искам това да стане. Аз съм от хората, които гледат и следят адски много баскетбол, но всеки път се натъжавам като гледам реалността в България. Затова смятам, че НАЛБ е един правилен модел и със сигурност ще има успех.

Леон ЛаловНАЛБ: Какви перспективи виждаш пред каузата на НАЛБ?

Леон Лалов: Мисля, че има много хора, които биха помогнали за тази идея и те ще се появят съвсем скоро. А иначе каузата е страхотна и ние гласуваме с две ръце за нея и ще останем, докато можем, за да бъдем част от НАЛБ.

НАЛБ: Благодарим много! Успех на теб и на целия ти отбор през настоящия сезон!

Леон Лалов: И ние благодарим! Пожелаваме на вас също много успехи и дано след края на този сезон да организирате следващ още по-мащабен и силен от предходния. На добър час!

Благодарим на Леон Лалов за добрите думи за работата ни! Надяваме се, че изявите ни извън София ще стават все повече и благодарим за подкрепата! Пожелаваме успех както на Леон Лалов, така и на всички негови съотборници, а и на отбора на Норт Уест като цяло!